Святкування Дня Соборності в Підволочиську завершилося гаслами: «Україна єдина! Юлі волю! Банду геть!»

22 січня у День Соборності України в Підволочиську відбулась гучна акція опозиційних сил.

Всі, хто любить Україну, її мову, звичаї, віру – не з-під палки, а за покликанням серця зібрались на мості через річку Збруч, якій судилося зіграти історичну роль в долі нашої країни.

Не влада, не під розписку, не для «галочки», а за велінням душі сотні патріотів України під знаменами ВО «Батьківщина», «Батьківщина молода» ОУН-УПА, «Народний Рух України» інших опозиціонерів засвідчили своїм вчинком готовність, якщо буде потрібно, виступити і до кінця боротись за наш український народ.

\"\"

Колону, яка пройшла маршем через увесь Підволочиськ, очолив духовий оркестр. Музики грали українських патріотичних маршів. Далі хлопці несли величну червоно-чорну фану українських націоналістів. Зі сторони Хмельниччини на зустріч рухалася колона наших подільських побратимів, з духовим оркестром попереду, несучи великий Український державний прапор. На мості через річку Збруч під гаслами «Схід та Захід разом!» відбулося об’єднання прапорів. Традиційно відбувся мітинг і символічне братання, після чого сотні присутніх гуртом співали славних українських патріотичних пісень. Акція закінчилася виконанням державного гімну України.

\"\"

Опісля Підволочиська районна організація ВО «Батьківщина», «Батьківщина мода» під партійною символікою на чолі з депутатами районної ради мною (Миколою Скуйбідою) і Тарасом Пронівим, під гасла «Україна єдина!», «Юлі волю!», «Банду геть!» пройшла маршем у зворотному напрямку через місто. Багато зустрічних і подорожніх пішоходів висловлювали слова підтримки, багато автомобілів довгими і звучними сигналами, демонстрували свою підтримку діям наших партійців.

\"\"

Вцілому, акція показала, що в наших краях живе багато щирих патріотів України, готових піти на найбільшу жертву в ім’я нації та держави. Влада, яка свій «галочний» захід проводила пізніше і під примусом не зібрала стільки учасників як опозиція.

Ми віримо в Український Народ!

Слава Україні !

Голова Підволочиської РО ВО «Батьківщина,