Василь Деревляний: «Цинізм та аморальність представників провладного режиму не має меж і на місцевих рівнях»

Сьогодні, 24 січня відбулася перша в цьому році прес-конференція народного депутата України, голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного.

\"\"

Передусім Василь Тимофійович розповів про останні ініціативи депутатської фракції «БЮТ-Батьківщина» за останній тиждень роботи парламенту.

«В останній тиждень роботи нашої депутатської фракції, ми зареєстрували дві Постанови. Перша, щодо створення слідчої комісії для розслідування тих обставин, коли наш лідер втратила свідомість, а також умов перебування та надання медичної допомоги Юлії Тимошенко. Нагадаю, що 6 січня, після отримання певних уколів від ГРВІ, вона втратила свідомість. Перших 20 хвилин ніхто узагалі не прийшов на допомогу, а потім, понад дві години ці псевдо-медики виводили Юлію Тимошенко з критичного стану. І от 7 січня в одній з Харківських лікарень було проведено обстеження Юлії Володимирівни, пройшло вже два тижні, а результатів цього обстеження (МРТ, рентгер, комп’ютерна томографія, аналіз крові) досі немає. Друга Постанова, в якій я виступив співавтором, «Про надання невідкладної медичної допомоги Юлії Тимошенко із залученням іноземних фахівців». Наша фракція вимагала: «Рекомендувати Міністерству охорони здоров’я України невідкладно за пропозицією Уряду Канади залучити канадських фахівців для надання медичної допомоги Тимошенко Ю.В. та рекомендувати Державній пенітенціарній службі України забезпечити умови для надання медичної допомоги Тимошенко Ю.В. у провідних спеціалізованих медичних закладах…», – зацитував народний депутат.

За його словами, на превеликий жаль, парламентська антинародна більшість відмовилася підтримати ці Постанови.

«Разом з цим, нещодавно у нас з’явилася інформація про те, що завдяки нашим зусиллям і підтримці світової спільноти, Юлія Володимирівна таки буде оглянута іноземними медичними фахівцями», – зазначив Василь Деревляний.

Наступне питання прес-конференції стосувалося 22 січня – святкування Дня Соборності, до якого долучилася на усіх рівнях партія «Батьківщина». «Як у Києві на Софіївській площі, так і у районах області наші представники були присутні на святкуванні цього визначного національного свята. До того ж наші партійці – вчитель та науковець в галузі історії провели відкриті уроки в школах міста Тернополя та Тернопільського району на тему Дня Злуки – Соборності України», – розповів голова ТОО ВО «Батьківщина».

За його словами, у Києві, 22 січня опозиційні політичні сили задекларували угоду про спільні дії у боротьбі з єдиним на даний час політичним опонентом – режимом Януковича.

«В угоді зазначається, що ми спільно проводитимемо боротьбу, спільно формуватимемо список на вибори і по мажоритарних округах, в єдності перемагатимемо антиукраїнський провладний режим», – зазначив Василь Деревляний.

Найактуальніше питання прес-конференції стосувалося скандально відомої аварії за участі автомобіля губернатора Тернопільщини, його самого та високопосадовців краю.

Василь Деревляний зазначив, що в ході особистого розслідування, а також опираючись на факти з розслідувань місцевих та всеукраїнських засобів масової інформації, можна резюмувати, що причетність Хоптяна до смертельного ДТП – очевидна.

«Передусім нахабним обманом є та версія Хоптяна, яку він зачитав під час своєї прес-конференції з листочка. Так, за його словами, близько 13:30 год. він виїхав з Тернополя до Києва. Коли журналісти звернули увагу на те, що в день аварії він святкував з головами РДА у ресторані «Хутір», а жителі Вікторівки (Чемеровецького району) бачили пана Хоптяна у його рідному селі, він відповів, що справді там був, однак уже о 16:30 виїхав з Чемеровецького району на Київщину. Але цю версію Хоптяна спростовують коментарі свідків. За матеріалом популярного видання «Факти та коментарі», жителі Вікторівки підтвердили, що між 16-17 год. – три джипи (два чорних і один сріблястий) в’їхали в село і близько 19 год. – виїхали у напрямку Гусятина. Саме цю інформацію у перших числах січня оприлюднили і журналісти 5 каналу та ІНТЕР.

А тепер можна проаналізувати наступне. За даними газети «20 хвилин» та сайту УМВС Хмельницької області: «Водій Toyota Land Cruiser, прямуючи у напрямку Гусятина, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з таксі марки ВАЗ-2109 близько 20:15». До речі, за словами головного лікаря Чемеровецької ЦКР лікарні, саме о 19:40 поступив виклик «швидкої» на місце аварії», – констатував Василь Деревляний.

За його словами, саме ці свідки – сусіди маєтку Хоптянів у Вікторівці, які першими розповіли журналістам про те, що бачили його в день аварії, вже зникли з поля зору односельчан.

«Чи їх вже попередили, чи вони самі вирішили виїхати «від гріха подальше», але їх односельчани від дня, коли вони спілкувалися з журналістами, в селі не бачили», – розповів Василь Тимофійович.

«Я маю підтверджену інформацію і про те, що святкування після «Хутора», де його присутність, близько 15 год. на автомобілі Toyota Land Cruiser бачили працівники «Хутора», продовжилося ще у одному з ресторанів Скалата. І після усіх цих святкувань, вочевидь у нетверезому стані високопосадовці краю сідають за кермо, їдуть в Чемеровецький район, де ескорт з трьох джипів бачили місцеві жителі с. Вікторівка від 16 до 19 години. І після цього Хоптян ще, наче б то, встигає доїхати до Києва і там зустрічати Новий Рік. Ну це просто нереальний маршрут… Бо насправді з Вікторівки губернатор з «дорогими» гостями поспішали на Гусятинщину. Про це у коментарях ЗМІ розповіли односельчани Хоптянів, вони бачили як губернатор з дружиною та іншими людьми розсідалися по дорогих автівках та вирушили у напрямку Гусятина близько 19 год.. Там, у селі Васильківці Гусятинського району, в оселі відомого аграрія – фермера мало продовжуватися святкування Нового Року», – стверджує політик.

До речі, за інформацією членів партії «Батьківщина», держслужбовці Гусятнського району були заздалегідь повідомлені про, те, що вони повинні бути присутніми 1 січня 2012 року біля центральної ялинки району, щоб «уважно» послухати промову губернатора області.

«А це вкотре підтверджує, що святкування Нового Року Хоптян мав проводив саме на Гусятинщині, а не в Києві», – зазначив народний депутат.

Розслідуючи цю автокатастрофу, яка забрала життя людини, Василь Деревляний наголосив, що не може уявити такого рівня цинізму та бездушності можновладців, які вчинивши автокатастрофу, безцеремонно втекли з місця події і залишили людей помирати.

«Коли я дізнався про таку кількість можновладців в цьому «смертоносному» ескорті, ще більше переконався, що в цієї провладної кагорти не має нічого святого і таким не місце при владі. Жодному з них не спало на думку допомогти потерпілим, бо кожен переймався лише власною репутацією. До речі, через наших партійців мені відомо, що ані слів вибачення, співчуття та жодної допомоги потерпілим ніхто так і не надав», – обурився політик.

Василь Тимофійович зазначив, що з неофіційних джерел отримав інформацію про те, що поряд з Хоптяном в той вечір був і його друг – голова Теребовлянської райдержадміністрації, який від 1 січня і до сьогодні знаходиться на лікарняному.

Наступний обман тернопільського губернатора та високо посадовців стосувався самого автомобіля Toyota Land Cruiser, що вчинив ДТП.

«Хоча Хоптян та Міністр внутрішніх справ стверджували, що договір на автомобіль було розірвано 26.01 – версія Хоптяна і 27.01, за словами Міністра, але ані один, ані інший не сказав правди», – переконливо заявив політик.

«Я офіційно направив депутатське звернення в СБУ у Тернопільській області, але там одразу ж на наступний день мені прийшла відповідь з відмовою розслідувати цю справу. У СБУ лише повідомили, що про такий автомобіль в області нічого не відомо та направили моє звернення в прокуратуру області.

Згодом, на сесії обласної ради прозвучала інформація про те, що це авто було передано ОДА однією з комерційних структур у вигляді позики.

Але вчора я отримав надзвичайно цікаву відповідь прокуратури Тернопільської області, де йдеться: «Встановлено, що для користування зазначеним автомобілем між УМВС України в Тернопільській області в особі начальника генерал-майора міліції Бортняка Ф.В. (позичкодавець) та Тернопільською облдержадміністрацією в особі першого заступника голови Коломийчука В.С. (користувач) укладено договір від 21 липня 2011 року № 213. За умовами укладеного договору позики, позикодавець передає у безоплатне користування користувачу автомобіль Toyota Land Cruiser 200 4,7 5АТ + Navi 7 Seats. Термін дії договору один рік.», – зацитував народний депутат.

\"\"

І продовжив, адже у відповіді прокуратури також йдеться про те, що на підставі додаткової угоди № 307 до договору позики № 213 від 21.07.2011, термін дії договору продовжено ще на один рік (до липня 2012 року).

\"\"

«Через це, жодних підстав та умов для розривання цього договору не було і якби не це страшне ДТП, то за умовами угоди, до липня 2012 року губернатор Тернопільщини дальше б успішно роз’їжджав на цьому престижному авто, до речі, за рахунок платників податків. За 2011 рік на утримання цього автомобіля з бюджету області пішло 268 тисяч 801 грн. 66 коп., на заробітну плату водіям – 61 тисяча 306 грн. і на придбання пального – 198 тисяч 812 грн. 67 коп.», – наголосив Василь Деревляний.

\"\"

Ця інформація, на думку народного депутата, а також, свідчення очевидців (зокрема депутата обласної ради Хомінця) спростовує неправду про те, що Хоптян в день автокатастрофи користувався іншим автомобілем.

В даній справі, за словами Василя Деревляного, виплили і корупційні махінації можновладців.

«Два автомобілі однакових марок, один з яких вчинив ДТП були закуплені за кошти фонду «Правопорядок». Це фонд обласної міліції, який очолює друг екс-губернатора Тернопільщини Цимбалюка. На мою думку, призначення цього фондів – допомагати, при крайній потребі, працівникам міліції краю, а не робити подарунки чиновникам ОДА», – обурився політик.

За словами Василя Тимофійовича, в числі постраждалих внаслідок цього ДТП є також працівники правоохоронних органів, на яких намагаються «повішати» цю автокатастрофу.

«Вчора вони знайшли одного обвинуваченого – працівника ДАІ, до речі, який є другом Пака, сьогодні іншого, завтра ще когось знайдуть, на кого повісити цю автокатастрофу, щоб лише не відповідав Хоптян», – переконаний народний депутат.

«Тому я особисто, вся наша політична сила робимо все можливе, що відстояти справедливість та букву Закону в цьому питанні. Адже не можуть такі люди займати високі державні посади, які в нетверезому стані кермують автомобілями, втікаючи з місця аварії, залишають людей по серед дороги помирати, підставляють невинних осіб (які йому вірно служили), неправду неправдою «поганяють» заради того, щоб уникнути заслуженого покарання.

Не залежно чи він губернатор та голова провладної Партії регіонів в області, він має згідно Закону відповідати за свої дії, які призвели до травмування двох людей та смерті ще однієї людини. І я сам, та закликаю всіх представників ЗМІ і чесних громадян, все робити для того, щоб відстояти справедливість», – наголосив Василь Деревляний.