Янукович дав вказівку збільшити строк для Юлії Тимошенко, – Сергій Власенко

У найближчі тижні почнеться новий судовий процес над екс-прем\’єром Юлією Тимошенко, вважає її захисник Сергій Власенко.

\”Я вимушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлію Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити 7 років, до яких Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, на 12 років\”, – сказав Сергій Власенко журналістам у вівторок біля Качанівської колонії в Харкові, повідомляє \”Інтерфакс-Україна\”.

\”За дві години слідчий виділив з великої справи по ЄЕСУ частину звинувачень, за дві години він пред\’явив звинувачення, за ці ж дві години він надав \”конфіденційне\” побачення із захисником. За ці ж дві години дав час на ознайомлення з постановою про залучення в якості обвинуваченої\”, – підкреслив захисник.

За його словами, Юлію Тимошенко звинувачують виключно на підставі усних вказівок, які вона нібито давала.

\”Тимошенко звинувачують в тому, що 14 років тому, через 2 роки після того, як вона пішла з ЄЕСУ, генеральний директор і головний бухгалтер подали декларацію про відшкодування ПДВ. Це роблять усі бізнесмени. ПДВ не відшкодували, але її (Тимошенко) звинуватили в замаху на державні кошти. Друге звинувачення полягає в тому, що 14 років тому головний бухгалтер подала бухгалтерську звітність в податкову, в якій були помилки. Її звинуватили у свідомій фальсифікації фінансової звітності. Питання: при чому тут Тимошенко? Говорять, вона давала усні вказівки\”, – сказав Сергій Власенко.

Він відмітив, що якщо суд прийме логіку звинувачення, то кожен підприємець в Україні розглядатиметься як потенційний злочинець, навіть після виходу з цієї сфери діяльності.

Сергій Власенко зазначив, що слідчий сказав, що стаття, по якій звинувачують екс-прем\’єр, передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі. За словами захисника, слідчий думає, що суд засудить Юлію Тимошенко до 12 років ув\’язнення.

\”Ми ж розуміємо, від кого йде така вказівка\”, – сказав Власенко.