Генеральний Секретар Ради Європи жорстко розкритикував дії чинної української влади

У вівторок, 24 січня Євгенія Тимошенко, донька лідера опозиції Юлії Тимошенко, та заступник голови партії \”Батьківщина\”, колишній Віце-прем‘єр-міністр України Григорій Немиря зустрілися з Генеральним Секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом у Страсбурзі (Франція).

Під час зустрічі, на якій обговорювалися питання політично-вмотивованого переслідування лідера опозиції Юлії Тимошенко та членів її колишнього уряду, Торбйорн Ягланд жорстко розкритикував дії чинної української влади.

\”Події в Україні розвиваються в кричуще неправильному напрямку, що становить загрозу для розвитку вашої держави та європейській інтеграції України\”, – наголосив він.

\”Я буду абсолютно відвертий з цього приводу під час зустрічі з міністром закордонних справ Грищенком завтра. Ситуація є абсолютно неприйнятною\”, – додав Генеральний Секретар Ради Європи.

У свою чергу Євгенія Тимошенко повідомила Торбйорну Ягланду про стан здоров‘я її матері та умови її утримання за гратами.

\”Режим Януковича намагається фізично та морально знищити мою матір як свого головного політичного опонента. Проти неї відкриваються безпідставні кримінальні справи, до неї не пускають незалежних лікарів, за нею ведеться цілодобове відеоспостереження у камері, що суперечить усім нормам закону. Але вона не здалася\”, – наголосила донька Юлії Тимошенко.

Крім того, учора відбувся виступ Євгенії Тимошенко на засіданні фракції Європейської народної партії у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Як відомо, 23-26 січня Євгенія Тимошенко та Григорій Немиря перебувають з візитом у Страсбурзі для участі у сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Немиря та Тимошенко також проводять низку зустрічей з європейськими політиками. Під час сесії ПАРЄ планується прийняття резолюції «Функціонування демократичних інституцій в Україні».

Григорій Немиря та Євгенія Тимошенко вже зустрічалися з Генеральним Секретарем Ради Європи у жовтні минулого року.