Злагодженість дій опозиції принесе свій результат

Керівники депутатських фракцій в Чортківській районній раді Всеукраїнського об’єднання «Свобода», політичної партії «Фронт Змін» та Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» підписали Угоду про спільні дії об’єднаної опозиції у Чортківському районі.

Керівники фракцій домовились про спільний захист інтересів жителів Чортківського району та зосередження зусиль на розвиток краю.

Окрім цього, фракції висунули єдину кандидатуру на посаду голови Чортківської районної ради. Політики пропонують обрати керівником органу місцевого самоврядування представника Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Марію Горбаль.

Голосування з приводу обрання голови районної ради відбулося 31 січня 2012 року. Як і було домовлено, опозиційні партії підтримали узгоджену кандидатуру. Отож за Марію Горбаль віддали свої голоси 43 депутати районної ради. За висуванця від влади – Володимира Заліщука (якого підтримували «Наша Україна», Українська народна партія, Партія регіонів та Народний Рух України) проголосували 44 депутати.

Враховуючи те, що жоден із кандидатів не отримав необхідної кількості голосів, голосування з цього питання відбудеться ще раз.

Сесію заплановано провести 10 лютого.