Сенатор США закликає звільнити Юлію Тимошенко

Для України буде важко чи навіть неможливо поглибити відносини із заходом поки Юлія Тимошенко залишається за гратами.

Про це заявив Голова підкомітету з європейських справ міжнародного комітету Сенату США Джин Шахін, додавши, що «Тимошенко потрібно звільнити».

За словами Сенатора, політично вмотивовані справи проти опозиції перешкоджають прогресу України у цій сфері, про що свідчить відтермінування Угоди про Асоціацію між ЄС та Україною через ув‘язнення колишнього прем‘єр-міністра та героїні Помаранчевої Революції Юлії Тимошенко, передає Радіо \”Свобода\”.

Крім того, виступаючи в середу у Конгресі з доповіддю про загрози американській безпеці, директор Національної Розвідки США Джеймс Клаппер заявив, що під керівництвом Віктора Януковича українська демократія опинилася в облозі і що країна все більше і більше наближається до авторитаризму.

За його словами, ув’язнення Юлії Тимошенко є прикладом цієї загрозливої тенденції.

Як відомо, вчора в рамках візиту до Вашингтону донька лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенія виступила на слуханнях підкомітету з європейських справ Комітету закордонних справ Сенату США під головуванням Сенатора Шахін на тему \”Україна на роздоріжжі: що поставлено на карту для США і Європи?\”.