Опозиційні сили Піволочиського району підписали угоду про спільні дії

\”Усвідомлюючи свою спільну відповідальність за соціально-економічний розвиток Підволочиського району та підвищення добробуту його жителів, дбаючи про розвиток демократії, забезпечення проведення прозорих і чесних виборів, налагодження рівноправного діалогу, прагнучи захистити демократію і Конституційні права кожного громадянина, представники опозиційних партій та громадських організацій Підволочиського району, 31 січня 2012 року провели спільне засідання.

На засіданні Координаційної Ради було розглянуто і обговорено Угоду про спільні дії Об’єднаної опозиції України, підписану лідерами опозиційних сил, 22 січня під час святкування Дня Соборності України на Софіївській площі в м.Києві.

В результаті обговорення, учасники засідання прийшли до згоди щодо спільних дій об’єднаної опозиції в Підволочиському районі, які базуються на таких засадах:

–     Непримиримість до існуючого антинародного правлячого режиму;

–     Спільність прийняття політично важливих рішень;

–     Відмова від взаємної критики один одного;

–     Відстоювання ідеалів та цінностей, притаманних Українському народу – свободи, демократії, національної єдності;

–     Забезпечення подальшого духовного, суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку району;

–     Забезпечення підготовки та проведення чесних виборів.

Підписанти об’єдналися на принципах демократичного розвитку суспільства, гласності, боротьби з корупцією та злочинністю, консолідації зусиль в органах місцевого самоврядування для вирішення нагальних питань співпраці політичних партій демократичного спрямування в Підволочиській районній раді.

Також, одне з зобов’язань: не вступати в сепаратні переговори з будь-якою політичною партією, які можуть призвести до порушення цієї угоди чи завдати шкоди її співпраці та здійснювати свою діяльність під гаслом: «Україна в нас одна! За неї варто боротися!».

Угода передбачає, в першу чергу, координацію всіх дій опозиційних сил на виборах до Верховної Ради України в жовтні 2012 року. З цією метою співпрацюючі політичні партії та громадські організації виступають як Об’єднана опозиція і здійснюють спільні дії спрямовані на забезпечення підготовки і проведення чесних виборів народних депутатів України, встановлення їх правдивих результатів, недопущення фальсифікації голосування і спотворення волевиявлення громадян.

Йдеться, зокрема, і про координацію дій членів окружних і дільничних виборчих комісій, спостерігачів та забезпечення їхньої ефективної роботи. Для цього формується єдиний список кандидатів у народні депутати України, які балотуватимуться у мажоритарних округах за принципом: один округ – один кандидат від Об’єднаної опозиції.

Координаційна Рада прийняла рішення взяти текст Угоди за основу. Фіналом засідання стало її підписання головами опозиційних партій та громадських організацій Підволочиського району:

Голова Підволочиської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» – М.Скуйбіда;

Голова Підволочиської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» – О.Качмарик-Комарніцька;

Провідник Конгресу Українських Націоналістів – О.Федик;

Голова Підволочиської районної організації політичної партії «Наша Україна» – У.Осінчук;

Заступник голови Підволочиської районної організації Народного Руху України – П.Гладинюк;

Голова Підволочиської районної організації «Фронт Змін» – А.Махніцький;

Голова районного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів – М.Шпікула;

Голова районної організації Всеукраїнської Ліги Українських Жінок – Г.Хведус.

Слава Соборній Демократичній Україні!\”

Голова Підволочиської РО ВО«Батьківщина»,

керівник депутатської фракції «Батьківщина»

у Підволочиській районній раді