Об\’єднання опозиції відбулося на рівні Тернопільщини

Сьогодні, 6 лютого голови Тернопільських обласних організацій політичних партій Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та «Фронт Змін» підписали Угоду про спільні дії.

\"\"

УГОДА

про спільні дії об’єднаної опозиції на Тернопільщині

06 лютого 2012 року                                                                м. Тернопіль

Ми, голови Тернопільських обласних організацій політичних партій Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та «Фронт Змін», виходячи із Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції, підписаної в місті Києві 22 січня 2012 року, маючи на меті практичну реалізацію задекларованих засад, проголошуємо про координацію дій трьох обласних організацій політичних партій у Тернопільській області для:

• повернення країни на демократичний шлях розвитку та забезпечення умов для добробуту і можливостей для самореалізації кожної людини;

• повноцінного забезпечення європейських стандартів свобод та прав громадян;

• захисту конституційного права громадян України на формування органів влади, отже, – на вільні чесні вибори;

• боротьби з антинародним режимом Януковича та його представниками на місцях і відновлення справжнього народовладдя.

Для цього спільно беремо на себе зобов’язання:

• всіма можливими способами захищати свободи та права жителів Тернопільської області, відстоювати принципи демократії та верховенства права;

• спрямовувати свої зусилля на припинення політичних репресій, в тому числі на звільнення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів;

• не допускати реалізації нищівних для українського народу реформ;

• захищати українську мову, історію, релігію, культуру та традиції, гарантуючи при цьому повноцінний розвиток і реалізацію мов інших національностей в Україні;

• узгоджувати позицію і спільні політичні принципи , підходи та дії на всіх рівнях місцевих рад Тернопільської області;

• забезпечити проведення чесних та прозорих виборів будь-якого рівня та недопущення фальсифікації голосування і спотворення волевиявлення громадян.

Ми наголошуємо, що єдиним опонентом для об’єднаної опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його уособлюють. Тому ми відмовляємось від публічної взаємної критики та декларуємо принцип взаємоповаги і взаємного непоборювання між опозиційними політичними силами.

З метою консолідації демократичних сил і уникнення розпорошення голосів виборців закликаємо всіх, хто здатний протистояти режиму Януковича, підтримати нашу ініціативу та діяти спільно.

Тільки разом ми зможемо досягти спільної мети – побороти диктатуру та побудувати справедливу та заможну країну!

Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» В. ДЕРЕВЛЯНИЙ

Всеукраїнського об’єднання «Свобода» О. КАЙДА