У відповіді на депутатське звернення Василя Деревляного в обласній адміністрації підтвердили, що їм не важлива позиція людей

Днями прийшла відповідь Тернопільської обласної державної адміністрації на депутатське звернення народного депутата Василя Деревляного з приводу відведення земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного-сортувального комплексу на території поблизу сіл Варваринці, Струсів, Дружба, Налужжя Теребовлянського району.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2011 року до народного депутата України, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного звернулися жителі вищеназваних сіл. Люди висловили своє обурення та протест ініціативам губернатора, котрий прийнявши рішення щодо проекту землевідведення під сміттєкомплекс поблизу населених пунктів, не запитав позиції та думки місцевих громад.

«Земельна ділянка, яку планують віддати під будівництво комплексу не може використовуватися для цього (поле для сортування та переробки відходів повинно знаходитися на відстані не менше 1000 метрів від населеного пункту, а відстань від с. Варваринці – 520м., від с. Дружба – 630м). Поблизу розташований оздоровчий табір «Зорепад», у парковій зоні – Струсівська санаторна школа – інтернат для дітей з серцево-судинними захворюваннями… Тут на поверхню виходять цінні джерельні води, що утворили озерце. Ці води стікають у річку Серет, яка протікає майже через усю Тернопільщину, наповнює криниці місцевих мешканців…», – йдеться у зверненні селян, які вимагають у влади дотримання екологічно-санітарних норм, законів та Конституції України з прав людини.

Натомість у своїй відповіді на звернення народного депутата Василя Деревляного, який став на захист селян, Перший заступник голови Тернопільської ОДА категорично зігнорував позицією та правами людей. Думка громади просто не почута владою, адже жодним словом про можливі громадські слухання навіть не йдеться. Окрім того, судячи з відповіді, в адміністрації серйозно налаштовані продовжувати розпочате проти волі людей та здорового глузду.

До вашої уваги відповідь Першого заступника голови Тернопільської ОДА:

\"\"

Варто зазначити, що у листопаді минулого року з подібною проблемою до народного депутата Василя Деревляного та обласної партійної організації звернулися жителі с.Галущенці Підволочиського району. На щастя, спільними зусиллями місцевої громади та представників партії «Батьківщина», було скасовано розпорядження голови Підволочиської РДА щодо розміщення сміттєвого полігону на території Галущинецької сільради. Цю інформацію підтверджує відповідь на депутатське звернення Василя Деревляного – Міністерства аграрної політики. У цій відповіді також йдеться про продовження \”наступу\” Тернопільської ОДА та пряме ігнорування позиції жителів сіл Теребовлянського району.

\"\"