Українську владу чекає повна міжнародна ізоляція, – заява фракції «БЮТ-Батьківщина»

Заява фракції «БЮТ-Батьківщина», яку зачитав з парламентської трибуни народний депутат Іван Кириленко:

– Сьогодні в залі кілька разів з вуст представників більшості звучала відповідальна фраза: «Досить з’ясовувати питання нашої долі за межами країни. Прийшов час вирішувати проблеми у цьому залі».

Ми підписуємось під цими словами, і вже вкотре, чітко й однозначно наполягали на розгляді сьогодні, зараз, питання про долю політв’язнів: Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Валерія Іващенка та інших.

Тобто саме тут, в країні, в цьому залі, виконуючи вимоги Резолюції ПАРЄ, ми пропонували розглянути і ухвалити законопроекти по гармонізації кримінального законодавства України з європейськими, демократичними нормами, за якими країна позбавиться світової ганьби, як країни в’язниці.

Уже всім зрозуміло: і в нас, і за межами – безкінечному терпінню, тривалим умовлянням світового співтовариства приходить кінець.

Щоб цей кінець не обернувся кінцем для нашої країни. Адже наступний крок цивілізованого світу може бути останнім. За ним – повна ізоляція нашої держави.

І питання – навіть не в арешті рахунків, чи невиїзному статусі для посадовців, що теж можливо.

Проблема в іншому – перед Україною цілком реально можуть закритися двері до європейської сім’ї, а економіка – втратить будь-який шанс потужно прорватися на найбільш привабливий і бажаний ринок Європейського Союзу.

І це буде непоправною трагедію для нашого великого народу, бо позбавить його такого омріяного майбутнього.

Наша фракція вимагала прийняття цих законів не лише заради того, щоб поняття «політичні в’язні» назавжди відійшло в минуле. Гармонізація національного кримінального законодавства із прогресивним світовим дозволила б не лише виконати міжнародно-правові зобов’язання України, але й наблизити національну правову систему до високих стандартів правової держави та принципів верховенства права, тобто гарантувати конституційні права та свободи людини і громадянина.

За великим рахунком, подумайте і за своє майбутнє, бо ці закони і для вас, і не в тому числі, а перш за все.

Ви вчергове ці застереження цинічно проігнорували.

Нині вся політична відповідальність за неминучі виклики, ризики і загрози повністю лягає на вас.

То ж готуйтеся до відповіді і перед історією, і перед народом!