За ініціативи та підтримки депутатів парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» видано двохтомник про Патріарха Йосифа Сліпого до 120-річчя від його народження

Великим страдником за Віру й Україну назвав Патріарха Йосифа Сліпого упорядник та редактор книг доктор історичних наук, професор Володимир Сергійчук.

Варто зазначити, що ініціатором видання є народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний. Його звернення щодо видання книг підтримав керівник  фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді України Андрій Кожем’якін. В результаті, за підтримки 70 депутатів парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» уперше опубліковані документи радянських спецслужб, в яких зафіксовано сторінки життя та діяльності Патріарха Йосифа Сліпого, Глави Української греко-католицької церкви.

\"\"

За словами Василя Деревляного, ідея видання книг була зумовлена передусім тим, що нація має майбутнє лише тоді, коли знає та шанує історію та тих визначних людей, які її творили.

«Великим борцем за Віру та Україну є Патріарх Йосиф Сліпий. Як свідчать численні документи, використані у двохтомнику, ця людина не злякалася погроз, переслідувань, арештів. Навіть під дулами револьверів він не відступив від свого обов’язку перед Господом, вірними УГКЦ та Ненькою Україною», – зазначив політик.

Особливо цінними, на думку народного депутата, ці книги є для Тернопільського краю, звідки родом Йосиф Сліпий.

«Саме у селі Заздрість Теребовлянського району, де 120 років тому народився Патріарх, у п’ятницю, 17 лютого ми проведемо презентацію двохтомника. Презентувати книги приїде фактично їх автор – відомий історикознавець, професор Володимир Сергійчук», – розповів Василь Деревляний.

До слова, за сприяння народного депутата, голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного світ побачив вже відомий в області трьохтомник про Провідника української нації Степана Бандеру. За підтримки Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» та її голови в області відбулася презентація чотирьох видань відомого автора Володимира Сергійчука, а саме: «Трагедія Волині» ( презентація у м. Кременець), «Симон Петлюра» (м. Тернопіль), «Тарас Бульба – Боровець» (м. Кременець), «Степан Бандера» (м. Тернопіль).