«Батьківщина» контролюватиме виконання обіцянок афганцям, – заява

Вчинок афганців, які повернулися спиною до президента під час урочистого покладання квітів, є адекватною відповіддю чинній владі на ігнорування проблем ветеранів.

Про це йдеться у зверненні партії «Батьківщина» з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану.

«У цей день ми схиляємо голови перед тими нашими співвітчизниками, які поклали своє життя і здоров’я, беручи участь у військових операціях та миротворчих місіях за межами нашої країни», – йдеться у зверненні.

«Не завжди накази керівників були вірними і справедливими, особливо це стосується сумнівної доцільності участі радянських військ у війні в Афганістані. Але ви чесно виконали свій обов’язок перед державою, і тепер обов’язок держави – віддячити вам за це, забезпечивши гідне життя», – заявили в «Батьківщині».

«І особливо цинічно, що чинна влада сьогодні так відверто нехтує правами ветеранів-афганців», – підкреслили в «Батьківщині».

У партії Юлії Тимошенко запевнили, що відстоювання прав афганців є одним з пріоритетних завдань.

«Ми активно підтримували позицію афганців під час акцій протесту, які були зумовлені безпідставним та зухвалим рішенням уряду зменшити соціальні гарантії», – нагадали в партії.

«Тому тепер ми мусимо проконтролювати виконання тих обіцянок, що були дані владою: про незменшення розміру виплат, про реалізацію тих норм закону про статус учасника бойових дій, які були незаконно призупинені», – заявили в «Батьківщині».

«На жаль, сподіватися на чесність влади по відношенню до ветеранів-афганців не варто. Тому ваш вчинок, коли ви демонстративно відвернулися від президента біля меморіалу, є адекватною відповіддю на політику соціального геноциду, яку проводить Янукович», – йдеться у повідомленні.