Василь Деревляний: «Ми пишаємося своїм земляком Йосифом Сліпим та зробимо все, щоб його жертовність не була забута»

Сьогодні, 17 лютого у селі Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області відбулося святкування визначної для України події – 120-річчя від Дня народження Духовного Провідника українського народу – Йосифа Сліпого. Саме так Патріарха, Главу Української греко-католицької церкви назвав присутній на урочистостях народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\"

На фото: (зліва направо) Голова Теребовлянської районної ради Василь Попко, народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний та автор двотомника про Йосифа Сліпого – Володимир Сергійчук після піднесення квітів до пам\’ятнику Й. Сліпому.

«Ми спільно з представниками партії «Батьківщина» – головою Теребовлянської районної ради, депутатами горді тим, що сьогодні маємо таку честь бути присутніми та відсвяткувати 120-річчя від Дня народження нашого Великого земляка – Духовного Провідника української нації», – зазначив під час свого виступу Василь Деревляний.

\"\"

За його словами підготовка до цієї визначної дати розпочалася заздалегідь.

«Про видачу книг приурочених Патріарху, ми з професором Володимиром Сергійчуком домовилися заздалегідь. Не за одну годину, день чи навіть тиждень Володимир Іванович зібрав матеріали у архівах. З цих документів, які публікуються вперше можна переконатися в тій нелюдяності, безбожності більшовицьких катів та надзвичайній силі духу і любові до Бога, святої Церкви та України Йосифа Сліпого», – прокоментував Василь Деревляний.

«Наша ініціатива була зумовлена великою духовність нашого лідера Юлії Тимошенко, парламентської депутатської фракції «БЮТ-Батьківщина» та щирою повагою до Великого Патріарха Йосифа Сліпого та Української греко-католицької церкви», – розповів голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина».

\"\"

Після урочистої літургії, яку провели Високоприосвященний архієпископ Тернопільсько-Зборівської метрополії Василій, Приосвященний єпископ Луцької єпархії Йосафат, відбулася презентація книг та аудіо-диска присвячених 120-річчю від Дня народження Патріарха.

\"\"

На фото: народний депутат України Василь Деревляний вручає двотомник про Йосифа Сліпого архієпископу Тернопільсько-Зборівської метрополії владиці Василеві.

Під час презентації двотомника «Йосиф Сліпий», автор книг Володимир Сергійчук відзначив свою глибоку повагу до постаті Патріарха та багатостраждальної Української греко-католицької церкви.

\"\"

«Я православної віри, але не можу не висловити своєї поваги до будівничих багатостраждальної греко-католицької церкви – велитів духу, страдників за Віру й Україну як Андрея Шептицького та Йосифа Сліпого. Адже ці люди не лише боролися за церкву та віру, вони були визначними державотворцями, самовідданими патріотами України. Таких людей варто пам’ятати, наслідувати та брати за приклад», – наголосив Володимир Сергійчук.

\"\"

«Я хочу зазначити, що колись давніше я звертався до представників так-званих націонал-патріотів на Тернопільщині за підтримкою у виданні цієї книги. Щось мені наобіцяли, але марно. І лише після зустрічі, спілкування з вашим народний депутатом Василем Деревляним, зрозумів, що він є дійсно серйозною та відповідальною людиною. Саме за сприяння Василя Тимофійовича ваша область отримала чимало моїх книг про Степана Бандеру, Симона Петлюру, Тараса Бульбу – Боровця. От і сьогодні, я презентую вам двотомник про Патріарха Йосифа Сліпого, виданого за фінансової підтримки народних депутатів від депутатської фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді України», – зазначив професор Сергійчук.

\"\"

На завершення презентації книг Василь Деревляний вручив одинадцять двотомників про Йосифа Сліпого його родичам – місцевим жителям с. Заздрість та довколишніх сіл і селищ. Ще 200 примірників – передано тутешньому музеєві Йосифа Сліпого.

\"\"

Також народний депутат пообіцяв, що особисто займеться розповсюдженням цих книг у духовні та освітні заклади Тернопільщини та всієї України.

«Ми пишаємося своїм земляком Йосифом Сліпим та зробимо все, щоб його жертовність не була забута», – резюмував політик.