Посол Канади підтвердив високу кваліфікацію медиків, які оглядали Юлію Тимошенко

Члени канадської медичної команди, які оглядали Юлію Тимошенко, є визнані, високо кваліфіковані та досвідчені медичні працівники.
Про це заявив Посол Канади в Україні Трой Лулашник, коментуючи проведення незалежного медичного обстеження колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, повідомляється на сайті посольства.

«Від імені уряду Канади, я хочу виразити мою щиру подяку трьом канадським лікарям, котрі щойно закінчили незалежне медичне обстеження колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко», – сказав він.

Посол нагадав заяву міністра закордонних справ Канади Джона Баірда, який наголосив, що втручання Канади «уможливило участь трьох канадських лікарів у медичній комісії, організованій Урядом України, для діагностування стану здоров’я пані Тимошенко».

«Канада постійно висловлює підтримку та відданість цій гуманітарній місії. Ми були задоволені, що три канадські лікарі, разом з двома німецькими лікарями, змогли здійснити незалежне медичне обстеження пані Тимошенко. Спеціалізація канадських лікарів доповнила спеціалізацію їх німецьких колег», – наголосив Трой Лулашник.

«Хоча я не можу коментувати медичні висновки ані канадських, ані німецьких лікарів, із причини конфіденційності між лікарем та пацієнтом, я можу сказати, що три члени канадської медичної команди є визнані, високо кваліфіковані та досвідчені медичні працівники», – додав він.

За словами посла, канадські лікарі провели обстеження Юлії Тимошенко відповідно до найвищих медичних стандартів, особливо зважаючи на об’єктивність та професійну етикy.

«Також висновки канадської медичної групи, отримані в результаті незалежного медичного обстеження та надані медичній комісії за згодою пані Тимошенко, ні в якому разі не були спричинені зовнішніми факторами. Повідомлення всупереч цьому не є правдивими», – сказав він.

«Канада обстоює те, що здоров’я пані Тимошенко залишається в центрі уваги всіх причетних», – додав Трой Лулашник.