Фракція «БЮТ-Батьківщина» не допустить здачі газотранспортної системи України, – Андрій Кожем’якін

Фракція «БЮТ-Батьківщина» заблокували трибуну Верховної Ради з вимогою першочергового розгляду проекту постанови ВР про виконання вимог Резолюції ПАРЄ.

Про це повідомив Голова фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін на спільному брифінгу з Арсенієм Яценюком.

Андрій Кожем’якін зазначив, що вчора на Погоджувальній раді фракції «БЮТ-Батьківщина» та НУНС вимагали розглянути першим питанням сьогоднішнього пленарного дня проект Постанови про імплементацію Резолюції ПАРЄ в українське законодавство.

«Як нам було повідомлено на Погоджувальній раді, у п’ятницю це питання буде поставлене першим», – сказав Кожем’якін.

«Коли ми сьогодні ознайомились з порядком денним, то ми побачили, що у ньому немає жодної постанови про імплементацію вимог Резолюції ПАРЄ в українське законодавство. Більше того, сьогодні у порядку денному стоїть питання про здачу газотранспортної системи України», – наголосив Голова фракції.

За словами Андрія Кожем’якіна, не дивлячись на досягнуті домовленості, сьогодні у парламенті відбувається спроба заспокоїти опозицію і прийняти закони, потрібні провладній більшості.

«Те, що каже спікер парламенту про те, що не буде розглядатися законопроект про ГТС – це не зовсім все правда. В порядку денному немає розгляду постанов ВР, а є ГТС. По-друге, все що говориться на Погоджувальній раді, що ми це зробимо, що ми проголосуємо, що ми, можливо, не дійдемо до розгляду питання про ГТС – не правда», – наголосив Андрій Кожем’якін.

За його словами, фракції «БЮТ-Батьківщина» та НУНС ухвалили рішення вимагати першочергового прийняття рішення про імплементацію Резолюції ПАРЄ в українське законодавство, зняти питання про приватизацію української газотранспортної системи, а також зустрічі з президентом для обговорення цих питань.

«На жаль, у нас немає віри в більшість, що вона може вирішити ці питання», – сказав Голова фракції.