Тернопільська «Батьківщина» переобрала керівні органи та визначила завдання на майбутнє

26 лютого відбулася ХІІІ конференція Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».

На конференцію прибули 83 із 90 обраних делегатів та ще 78 партійців в якості запрошених. Участь у роботі конференції взяв член Президії Політради партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», голова Івано-Франківської обласної організації, народний депутат України Дмитро Шлемко. Партійне зібрання проводилось у відритому режимі за участю представників засобів масової інформації.

Конференція розпочалась із молитви та виконання Державного гімну України.

На розгляд делегатів конференції виносились питання щодо звіту про роботу голови і бюро обласної організації ВО «Батьківщина» за період з червня 2010 року по лютий 2012 року, звіту контрольно-ревізійної комісії, прийняття звернення до Голови партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, а також вибори голови парторганізації, формування нового складу бюро і контрольно-ревізійної комісії, обрання делегатів на партійний з’їзд.

У своїй доповіді голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», народний депутат України Василь Деревляний повідомив про основні напрямки діяльності організації: партійне будівництво, агітаційно-пропагандистська робота та робота депутатського корпусу.

Також керівник обласного осередку відзначив кращих партійців краю. Із керівників районних партійних організацій, за вагомий внесок у розбудову партійної організації, грамотами нагороджено Руслану Кушнір – голову Лановецької районної партійної організації, Миколу Скуйбіду – голову Підволочиської районної партійної організації, Михайла Піня – голову Зборівської районної партійної організації та Олексія Кондрацького – голову Збаразької районної партійної організації.

Серед сільських первинних партійних організацій за високу довіру виборців під час місцевих виборів 2010 року та якісну роботу для утвердження демократичних цінностей нагороджено: Горошівську сільську первинну партійну організацію Борщівського району, Цебрівську сільську первинну партійну організацію Зборівського району, Увислівську сільську первинну партійну організацію Гусятинського району, Староолексинецьку сільську первинну партійну організацію Кременецького району, Ванжулівську сільську первинну партійну організацію Лановецького району, Задарівську сільську первинну партійну організацію Монастириського району, Великочорнокінецьку сільську первинну партійну організацію Чортківського району, Цеценівську сільську первинну партійну організацію Шумського району та Сущинську сільську первинну партійну організацію Теребовлянського району. Також грамоти за активну боротьбу з режимом диктатури отримали активісти партійної організації: Середоха Дмитро, Коротюк Іван, Поврозник Ярослав та Федченко Олег.

Після доповіді делегати та запрошені мали можливість обговорити роботу обласного керівництва. У своїх виступах партійці дали оцінку півторарічній роботі голови та бюро ТОО ВО «Батьківщина».

Після обговорення делегати конференції затвердили постанову, якою окреслили напрямки роботи організації на наступний період. Зокрема, учасники партійного зібрання проголосували за наступне:

1. Роботу голови та бюро Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» за звітний період вважати доброю.

2. Основою роботи партійних організацій всіх рівнів вважати дії, спрямовані на повалення режиму диктатури, звільнення Юлії Тимошенко та інших політв’язнів, недопущення грабування держави та нищення українського народу.

3. Зосередити роботу партійних організацій усіх рівнів на допомозі територіальним громадам та людям, що потребують такої допомоги.

4. Партійним організаціям всіх рівнів покращити роботу громадських приймалень партії.

5. Депутатським фракціям у місцевих радах вживати заходів щодо реалізації передвиборних програм, виконання доручень виборців, звітів перед територіальними громадами.

6. Депутатам усіх рівнів належним чином виконувати свої обов’язки, особливо щодо здійснення прийому громадян.

7. Районним та Тернопільській міській партійним організаціям налагодити роботу з залучення в члени партії чесних, порядних, авторитетних жителів області.

8. Бюро партійних організацій встановити жорсткий контроль за роботою депутатських фракцій і партійних організацій нижчого рівня.

9. Партійним організаціям усіх рівнів планувати свою роботу та звітувати про неї у встановлені терміни.

10. Депутатам усіх рівнів, активістам партії з метою популяризації партійної організації постійно здійснювати виступи в засобах масової інформації.

11. Партійним організаціям усіх рівнів здійснювати контроль за діяльністю місцевих органів виконавчої влади.

12. Депутатам усіх рівнів та активістам партії здійснювати контроль за розпоряджанням органами влади та органами місцевого самоврядування земельними ділянками, об’єктами комунальної та державної власності.

13. Активізувати роботу обласних громадських організацій «Батьківщина молода» та «Жінки Батьківщини».

14. Партійному активу, всім членам партії своєчасно давати рішучу відсіч розкольницьким діям, не допускати в партійних організаціях розвитку негативних і неконтрольованих процесів.

15. Бюро Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» розробити організаційні заходи по виконанню даної постанови.

16. Постанову ХІІІ конференції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» довести до всіх членів партії.

Після основного документу конференції делегати вирішили направити звернення до Голови партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Окрім цього, партійці прийняли рішення від зібрання направити телеграму у Миколаївську обласну партійну організації та висловити слова підтримки голові цієї організації, народному депутату України Роману Забзалюку.

Також делегати затвердили звіт контрольно-ревізійної комісії.

Пізніше прийняли рішення переобрати народного депутата України Василя Деревляного головою Тернопільської обласної організації. Під час голосування утримався лише сам керівник організації. Інші ж делегати віддали свої голоси за продовження повноважень Василя Деревляного як керівника ТОО ВО «Батьківщина».

До складу бюро Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» ввійшли: Василь Деревляний, Володимир Бойко, Валентина Лобода, Теодозій Кухарський, Михайло Шкільний, Ігор Мерена, Михайло Пінь, Світлана Федишена, Михайло Миколенко, Руслана Кушнір, Віктор Шепета, Михайло Апостол, Андрій Артимович, Іван Крисак та Петро Репела.

Делегати сформували новий склад контрольно-ревізійної комісії.

Тернопільську обласну організацію ВО «Батьківщина», за рішенням конференції, на з’їзді партії будуть представляти Василь Деревляний та Володимир Бойко.

По завершенню конференції представники обласної організації «Батьківщина молода» Олег Худзік, Ірина Веремчук, Максим Галенда, Діана Дзюбик, Андрій Стешин та Тетяна Шевчишин від імені партійців поклали квіти до пам’ятників Йосифа Сліпого, Тараса Шевченка та Степана Бандери.