Другий рік Януковича – нищення і катування Юлії Тимошенко, тотальна узурпація, корупція влади та нищення всього українського

25 лютого – одна з найтрагічніших дат в новітній історії України: другі роковини антиукраїнського, антинародного президентства Януковича. Про це під час прес-конференції, сьогодні, 28 лютого розповів народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\"

За його словами, Україною сьогодні керує кримінальна мафія, на чолі якої стоїть «хрещений батько» – Янукович.

«В 2011 році продовжилась узурпація влади нині діючим режимом Януковича. В лютому 2011 року внесено зміни до Конституції України, в яких продовжено повноваження президента до березня 2015 року, Верховної Ради – до жовтня 2012 року. Прийнято Закон України «Про судоустрій і статус суддів», після його прийняття влада повністю встановила контроль над судовою гілкою влади. 27 грудня 2011 року Конституційний суд визнав конституційним пункт 4 прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік», тобто визнав конституційним те, що уряд в ручному режимі встановлює розмір і порядок соціальних виплат у відповідності до наявності грошей», – зазначив народний депутат.

Він нагадав, що Конституційний суд тричі у 2007-2009 роках приймав інше рішення, де вказував, що порушується 22 стаття Конституції, яка не дозволяє звужувати права громадян, в тому числі розміри соціальних пільг та витрат.

Кілька місяців тому підконтрольні суди спеціальною ухвалою дозволили Януковичу не виконувати передвиборчих обіцянок.

«Для Януковича це вкрай важливе рішення, бо він не виконав жодного пункту своєї передвиборчої програми. Але жодне рішення суду не звільнить його від відповідальності перед народом України», – переконаний Василь Деревляний.

«За два роки президентства Януковича ціни на продукти зросли вдвічі. Постійно збільшуються тарифи на «комуналку», телефонний зв\’язок, водопостачання, електроенергію. Підвищено пенсійний вік. Скасовано пільги чорнобильцям, афганцям, дітям війни. Масово закриваються школи, лікарні, аптеки і навіть залізничні станції. Новий податковий кодекс Януковича знищив сотні тисяч малих підприємців, позбавивши їхні родини засобів до існування», – констатував політик.

\"\"

За його словами, на цьому перелік «досягнення» Януковича не завершуються.

«В селян хочуть за безцінь відібрати землю: Янукович планує зробити її товаром і зробити власністю «його Сім’ї».Режим Януковича нищить українську мову, культуру, духовність (спроби передачі Почаївської Лаври та Києво-Печерської Лаври у власність Московського патріархату). 2 серпня 2011 року Вищий адміністративний суд залишив у силі постанову Донецького адміністративного суду про незаконність указів екс-президента про присвоєння Шухевичу і Бандері звань героїв України. В жовтні 2011 року в держслужбі зайнятості було зареєстровано 379 тис. осіб на лютий 2012 року ця цифра зросла до 520 тис. осіб», – наголосив народний депутат.

Ще більше уваги привернув Василь Деревляний до масштабної та глобальної проблеми –корупції.

«Українська корупція – це брудні потоки, сотень мільйонів доларів, які спрямовані в Межигір’я, літаки, яхти, конюшні, гольф-клуби та збагачують сім’ю нинішнього президента. Вишгородська районна рада своїм рішенням затвердила нормативну оцінку земельної ділянки площею 105 га в Межигір’ї в розмірі 7 млн. 136тис. грн. (1сот. 682 грн.). За витратами з бюджету, Янукович – найдорожчий президент світу (після витрат на президентів Росії та США). І це – в одній із найбідніших країн Європи!», – підкреслив він.

За його словами, не відстає від Януковича його оточення.

«Вони продовжують привласнювати підприємства, землю та інші ресурси. Дійшли вже до того, що вирішили «приватизувати» залізницю: щойно більшість ухвалила відповідний закон», – зазначив політик .

Народний депутат не приховував свого обурення під час обговорення питання політичних репресій.

«Незаконно, безпідставно і несправедливо кинуто за грати Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, та інших опозиційних політиків. Придушується свобода слова і свобода зібрань. СБУ, МВС та прокуратура переслідують всіх, хто має сміливість відстоювати свої права», – висловив своє переконання В. Деревляний.

Аналізуючи підсумкові рейтинги за 2011 рік, народний депутат підсумував, що Україна скочується в міжнародну ізоляцію.

«Янукович в грудні 2011 року провалив підписання асоційованого членства з Євросоюзом. 26 січня цього року Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла безпрецедентно жорстку резолюцію. За два роки правління Януковича Україна погіршила свої показники у всіх міжнародних рейтингах, щодо корупції, свободи слова, демократії, рівня життя населення. Україна скотися у всіх соціальних та економічних показниках», – наголосив Василь Деревляний.

На його переконання, така антинародна діяльність Президента є неприпустимою.

«Ми, наша політична сила, вимагаємо від Януковича йти у відставку! Ми вимагаємо якнайшвидшого проведення дострокових президентських виборів! Ми вимагаємо звільнення Юлії Тимошенко, яка єдина може протистояти режиму та вивести Україну з економічної прірви та міжнародної ізоляції!», – резюмував політик.