На Тернопільщині 15 томів книг про Йосифа Сліпого сьогодні отримали освітньо-духовні заклади та обласна бібліотека

1 березня народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний вручив ще 15 томів книг про Патріарха Йосифа Сліпого.

Надзвичайно цінною книгою поповнилися Тернопільська вища духовна семінарія ім. Патріарха Й.Сліпого (10 примірників), Тернопільський навчально-виховний комплекс «Школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого» (три примірники) та Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека ім.. В.П. Затонського (два примірники).

Під час вручення двотомників народний депутат Василь Деревляний наголошував на глибокій повазі депутатів парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина», партії «Батьківщина» та особисто Юлії Тимошенко до постаті Йосифа Сліпого.

«Депутати нашої фракції є вірними різних релігійних конфесій та віроісповідань, разом з тим, за підтримки нашого керівника Андрія Кожем’якіна фракція вцілому долучилася до видання цих книг. До речі, надзвичайно цінні документи в цій книзі друкуються вперше та відкривають істинні історичні події тих часів та постать духовного провідника української нації Й.Сліпого. А саме: вироки військових трибуналів, протоколи та стенограми допитів, постанови, плани, вказівки, оперативні повідомлення, доповідні НКДБ УРСР до НКВС СРСР. Саме, коли головою СБУ України був Олександр Турчинов ці документи вдалося зберегти та надано можливість професорові Володимирові Сергійчукові опрацювати архівів СБУ», – наголосив Василь Деревляний.

\"\"

На фото: (зліва направо) народний депутат України, голова ТОО ВО \”Батьківщина\” Василь Деревляний, віце-ректор по духовній частині Тернопільської вищої духовної семінарії ім.Патріарха Й.Сліпого от. Михайло Пастух та голова Тернопільської районної організації ВО «Батьківщина» Юрій Малецький.

Віце-ректор по духовній частині Тернопільської вищої духовної семінарії ім.Патріарха Й.Сліпого от. Михайло Пастух запросив гостей: народного депутата Василя Деревляного та голову Тернопільської районної організації ВО «Батьківщина» Юрія Малецького до спільної молитви. Отець Михайло подякував та пообіцяв й надалі молитися за здоров’я автора книг, а також жертводавців, благодійників і добру долю для України. Від себе отець подарував Василеві Деревляному та Юрієві Малецьокому книги «100 запитань до священника».

\"\"

На фото: Василь Деревляний під час виступу перед освітнім колективом Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого».

\"\"

Щирі слова вдячності за надзвичайно цінний подарунок висловили директор Марія Гуцал та колектив Тернопільського навчально-виховного комплексу «Школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого», а також директор Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.П. Затонського Віктор Вітенко.

\"\"

На фото: Василь Деревляний передає книги директорові обласної бібліотеки Вікторові Вітенку.

Варто зазначити, що у понеділок, 27 лютого заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко та народний депутат Степан Давимука подарували три двотомники про Йосифа Сліпого Львівській національній бібліотеці ім.. В. Стефанника.