Генпрокуратура підтвердила брехню Хоптяна

У відповіді на депутатське звернення групи народних депутатів фракції «БЮТ-Батьківщина» (на чолі з народним депутатом України Василем Деревляним), Генпрокуратура фактично підтвердила відверту брехню губернатора Тернопільщини, висловлену під час брифінгу, 3 січня.

Нагадаємо, що тодішня зустріч голови Тернопільської ОДА з представниками ЗМІ області була пов’язана з причетністю його службового автомобіля до смертельне ДТП, що трапилося перед новим 2012 роком. Ще під час брифінгу журналісти відзначили дивний стан губернатора, який версію своєї непричетності до аварії розгублено та невпевнено читав з листочка, а коли відривав погляд від заготовленого тексту – плутався у датах, часі та місцях свого перебування в день та вечір ДТП.

Cаме тоді, 3 січня Хоптян розповідав, що автомобіль \”Toyota Land Cruiser\”, який скоїв страшну аварію (що забрала життя однієї людини і двох травмувала) вже декілька тижнів не був у його користування, у зв’язку з розірванням договору оренди на авто. Губернатор твердив, що такого автомобіля у арсеналі Тернопільської обласної адміністрації узагалі немає.

Натомість, у відповіді Генпрокуратури чітко зазначено, що сумнозвісна \”Toyota Land Cruiser\” є службовим автомобілем голови Тернопільської ОДА:

«… з урахуванням доказів, здобутих під час слідства, 11.02.2012 р. прокуратурою Вінницької області відмовлено у порушенні кримінальної справи щодо Хоптяна В.А. та водія його службового автомобіля Олійника І.С. за відсутності у їх діях складу злочину…».

Заступник Генпрокурора у відповіді на депутатське звернення також повідомив, що \”Генпрокуратурою хід слідства контролюється\”. Отож, було б не погано, якби правоохоронні органи проконтролювали та заставили відповісти губернатора за вчинене, у тому числі, за оприлюднену неправдиву інформацію.

\"\"