На вимогу народного депутата В. Деревляного три Міністерства займатимуться проблемним питанням жителів с. Великий Ходачків

Наприкінці минулого місяця до народного депутата України Василя Деревляного звернулися жителі с. Великий Ходачків Козівського району Тернопільської області. Люди просили вжиття заходів для недопущення розміщення птахокомплексу ПП «Агропродсервіс-Плюс» на територій їх села.

У зверненні громадяни зазначали, що «всупереч Законам України, рішенню сільської ради та громади села, вказаному підприємству надаються дозволи на розміщення на території села птахокомплексу – виробництва закритого типу з шкідливими наслідками».

Свої законні права та позицію великоходачківці відстоювали і під стінами Тернопільської ОДА, під час акції протесту проти птахокомплексу на території села. Але інтереси людей та їх прохання виконавча влада на чолі з губернатором Хоптяном – безцеромонно зневажили. Голова ОДА публічно висловив підтримку, в питанні спорудження птахокомплексу, своєму однопартійцеві  – регіоналу власникові ПП «Агропродсервіс-Плюс» Івану Чайківському.

Аби зарадити проблемі людей, Василь Деревляний направив депутатське звернення до Генпрокуратури. У документі народний депутат наполягав: «…згідно чинного законодавства України, на підставі обставин, викладених у зверненні громадян, провести перевірку за участю громадян щодо порушення приватним підприємством «Агропродсервіс‑Плюс» норм чинного законодавства України, під час якої, зокрема, перевірити відповідність документації проекту будівництва птахокомплексу (в т.ч. Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, Акту санітарно-епідеміологічного обстеження) вимогам чинного законодавства України».

В свою чергу Генпрокуратура передала дане звернення, відповідно до компетенції: Міністерству екології та природних ресурсів,  Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Міністерству охорони здоров’я України.

\"\"

P.S. У п’ятницю, 16 березня Василь Деревляний у стінах Верховної Ради озвучить вищезгадану проблему громади с. Великий Ходачків та адресує її Прем’єр-мінстру України.