Вищий суд України зупинив політичні переслідування, розгорнуті чинною владою проти голови «Батьківщини» Кременеччини

Днями Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ поставив крапку у одному із процесів політичних переслідувань на місцевому рівні.

«Від 4-го жовтня  2011 р. скасовано рішення  Кременецького районного суду  та ухвалу  апеляційного суду Тернопільської області  від  2-го листопада  2011 р.  за позовом Кременецької районної ради нинішнього скликання  до мене, як колишньої голови ради. В позові обвинувачення йшлося про відшкодування шкоди, заподіяної у зв’язку з оплатою працівникові часу вимушеного прогулу.  Рішенням суду вищої інстанції – районній раді відмовлено у позові до мене.

Саме на задоволення  владних особистих амбіцій нинішнього керівництва району і  було винесено  (не виключаю звичного для чинної влади методу – шантажу та тиску)  рішення суддею місцевого суду та суду апеляційної інстанції. У рішеннях перших інстанцій йшлося: про стягнення з мене  як колишньої голови районної ради від Блоку Юлії Тимошенко в користь  Кременецької районної ради 63 тис.498 гр. 29 коп.  Це кошти – нарахованої та виплаченої заробітної плати працівниці виконавчого апарату районної ради, яка була звільнена у зв’язку із скороченням штату, а потім поновлена на роботі.  До речі,  у районній раді вже навіть обговорювалося куди спрямувати цю суму, адже  колесо  переслідувань було запущено і не мало дати збою… Але збій таки стався.

Прикро, що замовні владою рішення попередніх інстанцій, виголошувалися іменем України. Адже навіть людині, яка не є професіоналом у юриспруденції, було зрозуміло, що не може нести одна  особа (навіть, якщо це голова районної ради) відповідальності за колегіальне  рішення, яке вносилося відповідно до нормативної та законодавчої бази.

Саме цей висновок і  є прописаний в рішенні  Вищого спеціалізованого суду: «Як вбачається із матеріалів справи відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів  України від 12 вересня 2009 року  №  995 « Деякі питання врегулювання міжбюджетних відносин»   Кременецька районна рада  своїм рішенням встановила чисельність виконавчого апарату  районної ради на 2010  рік в кількості 13 одиниць… розпорядження про звільнення було прийняте на виконання рішення ради…»  А ще вказано, що «відповідно  до ст.. 213 ЦПК  України  рішення суду повинно бути законним і обґрунтованим… Наведеній нормі  ухвалені в справі судові рішення  не відповідають».

Дорога до правди терниста і довга.  Але як і будь-яка дорога, вона має свій початок та свій кінець!»

Керівник депутатської фракції

Всеукраїнського  об’єднання «Батьківщина»

у  Кременецькій районній раді,

голова Кременецької РО «ВО» Батьківщина»