Копичинецький мер – представник \”Батьківщини\” звітував перед громадою

25 березня на відкритому сході громадян звітував про свою роботу міський голова Володимир Пеляк.

\"\"

На порядок денний були винесенні наступні питання:

1. Про правопорядок в м.Копичинці;

2.Звіт про роботу міського голови;

3. Звіт депутатів міської ради про роботу;

4. Про благоустрій в місті;

5. Про роботу МКП “Господар”;

6. Різне.

Судячи по тих представниках, які приїхали в Копичинці, діючої влади, а це прокурор, голова районної ради Надія Хоптян, заступники голови адміністрації, начальники управлінь, дюжина депутатів від ПР було очевидно, що антинародна влада добре підготувалася до чергової розправи над непокірним мером – \”бютівцем\”.

І ось після звіту дільничного інспектора, свій звіт розпочав міський голова. Говорив про те що зробив, що планує зробити, про проблеми міста. А проблем назріло немало, адже за командою голови Тернопільської ОДА В. Хоптяна, був задіяний весь адміністративний ресурс, щоб \”задушити\” міську господарку і таким чином викликати серед населення шквал критики на адресу міського голови.

Але присутні депутати від об’єднаних демократичних сил, змінили хід обговорення звіту.

Депутати висловили обурення тим, що керівництво гусятинської райдержадміністрації та районної ради систематично обкрадають громаду м. Копичинці, дерибанячи на власний бюджетні надходження, які мали б бути направленні на забезпечення делегованих повноважень міського голови(А це дитячі садочки, міська комунальна служба та інше..). Виступаючі зазначали, що влада намагається, в очах простих людей прорахунки тернопільського губернатора та густинської РДА перекласти на міського голову В. Пеляка.

Побачивши, що ситуація вийшла з під контролю голова районної ради Н. Хоптян завчасно втекла з залу. ЇЇ прикладу послідувало і інші «господарники» та районне \”курівництво\”, яке теж почало ганебно покидати зал.

У своїх виступах представники демократичних сил висловлювали здивування, як досі міському голові без жодної копійки вдається латати дороги, забезпечувати нормальну життєдіяльність Копиченець.

Депутат гусятинської районної ради Любомир Лівель (ВО «Батьківщина), виступаючи, нагадав, що незважаючи на не виконані обов’язки, губернатор на минулорічній колегії взяв на себе перед копичанами ще й ряд зобов’язань, які навіть не збирається виконувати, дотримуючись приказки, що \”обіцяного треба чекати сім років\”.

Між іншим, депутат жорстко розкритикував позицію депутата-мажоритарщика від м. Копичинці Ярослава Білиці, який мало того, що відкрити підтримував регіоналу Н. Хоптян на виборах голови районної ради, так ще систематично голосує проти всіх ініціатив міського голови В. Пеляка, які той виносить на розгляд районної сесії. Любомир Лівель висловив жаль з приводу того, що в демократичному таборі депутатського корпусу густинської районної ради немає жодного депутат з м. Копичинці, яке здавна славиться своїм патріотизмом.

Мер Гусятина розповів присутнім, що колапс влада намагається створити не тільки в Копичинцях , а всюди де голови місцевих рад не покорилися Партії регіонів, а заручниками цих безчинств стають цілі громади міст та сіл. І це при тому, що ПР має лише 21 з 86 депутатів в районній раді.

\”Очевидно, що влада вміло жонглює значною кількістю депутатів, які вибиралися від демократичних сил, а ставши депутатами проміняли інтереси громади району на свої бізнесові чи інші потреби\”, – зазначив В. Пеляк.

Потім взяв слово представник громадської організації Тарас Білан, який зібрав підбірку загальнодоступних документів, на прикладі якої продемонстрував скільки доходів міській казні принесли ініціативи В. Пеляка і скільки казна недоотримала через очевидне шахрайство окремих підприємців.

Завершився схід міста виступом заступника міського голови Богдана Гусака, який вже більш детально розповів про роботу МКП “Господар” та благоустрій в місті.

Інтернетогляд