На Тернопільщині вихованням молоді керує табачникоподібна прислуга?

Дещо дивною виявилась позиція начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Івана Запорожана з приводу знятого портрета Тараса Шевченка в Мишковицькій ЗОШ. Про це пише на своєму блозі (provse.te.ua) перший заступник голови ТОО ВО \”Батьківщина\” Володимир Бойко.

\”В коментарі інформаційному агентству «УНІАН» Іван Запорожан повідомив, що «Закон про освіту говорить, що навчальний процес розмежований з політичним. То навіщо зараз втягувати школу в політику?». Що ж на думку головного освітянина області є політикою? Наявність портрета політичного діяча в навчальних закладах, чи його відсутність?\”, – прокоментував В. Бойко.

На його думку, портрети Януковича мають бути зняті в усіх навчальних закладах краю саме з метою уникнення політичних процесів всередині шкіл. І це в свою чергу забезпечить виконання закону, який цитує Іван Запорожан.

\”Але найбільше мене обурює не те, що в особі Януковича не хочуть бачити керівника режиму диктатури, а те, що в ньому не бачать злодія, який знімав шапки із перехожих. Ймовірно, для пана Запорожана виховання дітей у таких традиціях є нормальним явищем. Мало того, керівництво «обласної освіти» особисто показує приклад ганебного життя. Варто нагадати, що всього декілька місяців тому правоохоронці затримали при одержанні хабара заступника начальника обласного управління освіти\”, – наголосив політик.

За його словами, у той же час Іван Запорожан, як керівник управління освіти і науки Тернопільської ОДА, не оприлюднив жодних своїх зауважень до міністерського керівництва в особі українофоба Табачника з приводу переписування шкільних програм та підручників. На думку Володимира Бойка, у такий спосіб він мовчки погоджується із перекручуванням історичних фактів та виключенням з програм вивчення української літератури патріотичних творів.

\”То ж, може, Іван Запорожан став табачникоподібним, і так, як і його бос-українофоб, прислуговує режиму?\”, – припустив представник \”Батьківщини\”.