Влада намагалась примусити свідка дати фальшиві покази проти Юлії Тимошенко

Генеральна прокуратура України та інші силові структури, якими керує адміністрація президента, почали цинічно і нахабно фальшувати справу щодо вбивства Євгена Щербаня.
Про це сьогодні заявив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

За його словами, фальшування цієї справи почалось не вчора, коли оприлюднили листа Руслана Щербаня, який «під тиском чи за матеріальною вмотивованістю почав продавати пам\’ять свого батька».

«Це почалось тоді, коли влада зрозуміла, що європейське правосуддя, Європейський суд з прав людини поставить крапку у справі Юлії Тимошенко за безглуздою газовою справою», – сказав він.

Олександр Турчинов зазначив, що Генеральна прокуратура отримала замовлення на справу, «яка повинна була шокувати Європу».

«Цією справою повинна була стати справа Євгена Щербаня», – сказав він.

За словами Турчинова, виконуючи замовлення з адміністрації президента, у Київському слідчому ізоляторі №13 незаконно тримали дружину екс-українського бізнесмена, а зараз громадянина США, пана Кириченка, який працював свого часу разом з Лазаренком, «який також є фігурантом у всіх цих справах».

«Вони хвору жінку, яка перенесла дуже важку хворобу, тримали в переповненій камері на підлозі слідчого ізолятора, не надаючи їй елементарної медичної допомоги, знущаючись над нею, чітко вимагаючи тільки одного: щоб вона вплинула на свого чоловіка, пана Криченка, щоб він дав фальшиві покази проти Юлії Тимошенко», – сказав Турчинов.

Він наголосив, що ці покази необхідні були Генпрокуратурі для фальшування справи щодо убивства Щербаня.

«На наших з вами очах фальшується ще одна страшна справа, причому це робиться нахабно, цинічно та незграбно», – сказав політик.

На його думку, це є свідченням того, що влада готова йти на будь-які злочини «для того, щоб залишитись у своїх кабінетах, щоб знищити своїх політичних опонентів і головного свого опонента – лідера опозиції Юлію Тимошенко».