Прокуратура перейшла до відкритих погроз Олександру Турчинову, – заява партії

До традиційної зливи сфабрикованих звинувачень на адресу Юлії Тимошенко Генпрокуратура додала прямі погрози її 1-му заступнику Олександру Турчинову.
Про це йдеться в заяві партії «Батьківщина» у відповідь на оголошення ГПУ про перевірку діяльності Олександра Турчинова на посаді голови СБУ, яку він очолював 7 років тому.

«Відразу після завершення прес-конференції Олександра Турчинова, на якій він викрив нові абсурдні звинувачення проти Юлії Тимошенко, сфальшовані Генпрокуратурою, посадовці ГПУ почали публічно погрожувати 1-му заступнику голови партії «Батьківщина» відкриттям кримінальної справи», – відзначили у партії.

«За традицією, вони не обтяжили себе ані логікою, ані пошуком фактажу», – йдеться в заяві.

«Пошуком компромату на Турчинова як голови СБУ займалися під час багатьох перевірок, ініційованих ще президентом Ющенком. Але всі ці перевірки не дали замовникам потрібного результату», – нагадали у «Батьківщині».

«На нашу думку, журналісти заслуговують на квартири не менше, ніж депутати та чиновники. Але на превеликий жаль, Олександр Турчинов не мав такої можливості, і квартири видавалися на законних підставах тільки працівникам СБУ», – йдеться в заяві.

«Тому погрози та звинувачення на адресу Олександра Турчинова – це чергова серія абсурду та політичних переслідувань, активізація яких пов’язана з початком парламентської виборчої кампанії та спробою влади зірвати єднання опозиційних сил», – кажуть в «Батьківщині».