Сергій Власенко: В матеріалах звинувачення немає жодного доказу вини Юлії Тимошенко

Про це на брифінгу заявив захисник Сергій Власенко.

«Справа стосується нібито усних вказівок Тимошенко 15-річної давнини, після того як вона 15 років не працювала в компанії, після того як по 50 перевірок по відшкодуванню ПДВ було, після того як рішення про це особисто приймав Азаров, вони зараз говорять про те, що нібито щось було не відшкодовано», – сказав захисник.

«Вони навіть не ставлять під сумнів експорт товарів, які дійсно експортувались. Вони це теж визнають у матеріалах справи», – додав Власенко.

За його словами, все, що зараз відбувається, – «це спроба розказати якісь політичні казочки і розставити акценти».

«Я хочу зазначити, що сьогодні ми маємо чітко заполітизований процес. І це прямо випливало ще з першої промови прокурора», – сказав Сергій Власенко.

Він також підкреслив, що захист подав клопотання про закриття кримінальної справи через відсутність в діях Юлії Тимошенко складу злочину.

За словами Власенка, ПДВ було відшкодовано законно, і «це особисто перевіряв Азаров».

Крім того, Власенко зазначив, що слухання має відбуватися у Дніпропетровську, оскільки ця справа не підсудна Київському районному суду міста Харкова.
За словами захисника, німецькі лікарі, які оглядали Юлію Тимошенко, надали офіційні висновки про те, що екс-прем’єр-міністр через тяжкий стан здоров’я не може брати участь у судовому процесі.
«Я щойно отримав офіційну заяву німецьких лікарів щодо стану здоров’я Тимошенко. Вони зазначили, що оглядали її 13-го числа і зазначили, що вона не може приймати участь у судовому процесі», – сказав Власенко.

При цьому захисник заявив, що «здивований позицією прокурора, яка суперечить позиції Генерального прокурора, який у свою чергу письмово наказав лікувати Юлію Тимошенко у стаціонарі за межами колонії».

Сергій Власенко також не виключає, що прокурори «можуть накази постелити матрац на лавці у суді і 27 квітня продовжити слухання справи, притягнувши сюди Тимошенко».