«Батьківщина» Тернопільщини підтримала проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Тернопіль і Тернопілля в історії та культурі України і світу»

Протягом двох днів, 20 та 21 квітня вперше у Тернополі відбувається Міжнародна науково-практична конференція «Тернопіль і Тернопілля в історії та культурі України і світу», організована викладацьким колективом кафедри стародавньої та середньовічної історії Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

За ініціативи голови Тернопільської обласної громадської молодіжної організації ВМГО «Батьківщина молода» Ігоря Дмитрека, який є студентом історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, на конференцію було надано необхідні канцелярські товари. Ручки, блокноти та папки від «Батьківщини», організаторами заходу було передано до секцій, які паралельно засідали у різних аудиторіях вузу та інших закладах Тернополя.

За словами уповноваженого заступника голови оргкомітету конференції, доцента кафедри стародавньої та середньовічної історії Олександра Петровського, основне завдання заходу: популяризація та процвітання Тернополя та Тернопільщини.

«Внаслідок конференції, будуть підготовлені практичні рекомендації для органів влади не лише в питаннях історично важливих, але й для вдосконалення та розвитку туристичного потенціалу краю, соціально-культурної та економічної галузей господарювання Тернополя та Тернопільщини», – наголосив  Олександр Павловський.

Він зазначив, що завдяки тісній співпраці з діаспорою Тернопільщини у світі, на конференцію прибули громадські діячі, історики, археологи з різних країн світу. Загалом на конференцію запрошено 180 чоловік.

Окремі слова подяки організатори передали народному депутатові України Василеві Деревляному за надзвичайно цінні книги «Йосиф Сліпий у документах радянських спецслужб», автора Володимира Сергійчука. Варто нагадати, що даний двотомник видано до 120-річчя від дня народження Патріарха, за сприяння депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді України.

За словами доцента кафедри стародавньої та середньовічної історії Олександра Петровського, книги про Йосифа Сліпого залишаться на кафедрі історії та у краєзнавчому кутку вузу, що дасть змогу викладачам та студентам дізнатися більше про свого земляка державного діяча та Патріарха Сліпого. Ще дві книги буде вручено високоповажним гостям під час Міжнародної науково-практичної конференції «Тернопіль і Тернопілля в історії та культурі України і світу».