Тюремники били Тимошенко, накинувши на неї простирадло. Вона оголосила голодування

Лідер опозиції Юлія Тимошенко оголосила голодування через побиття і жорстоке поводження з нею. Про це на брифінгу біля Качанівської колонії заявив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко, цитуючи заяву Юлії Тимошенко.

За його словами, Юлія Тимошенко не приймає їжу з 20 квітня.

Сергій Власенко повідомив, що у п’ятницю, 20 квітня, вже після закінчення робочого дня екс-прем’єру надали висновки німецьких лікарів, які не рекомендували їй проходити лікування в лікарні «Укрзалізниці».

Юлія Тимошенко, ознайомившись з цими висновками, заявила, що не буде їхати до лікарні до тих пір, поки не зустрінеться зі своїм захисником.

«Такої можливості їй не надавали», – зазначив Власенко.

Після цього кудись вивели її співкамерницю, а близько 21:00 до Юлії Тимошенко в камеру зайшли троє кремезних чоловіків, серед яких був заступник керівника колонії майор Коваленко. Вони накрили її простирадлом і намагалися підняти, незважаючи на те, що Юлія Тимошенко заявила, що не готова їхати до лікарні.

«Юлія Тимошенко, звичайно, злякалася, почала пручатися, після цього отримала удар в живіт і втратила свідомість», – сказав Власенко, додавши, що вона прийшла до тями вже в лікарні.

Сергій Власенко повідомив, що особисто бачив гематоми і синці на тілі Юлії Тимошенко. Саме цим він пояснює, що до лідера опозиції чотири дні не пускали адвоката.

Захисник зазначив що у Юлії Тимошенко немає ніяких претензій до працівників лікарні «Укрзалізниці». «Вона поважає їх, але вона не довіряє діючому режиму», – сказав Сергій Власенко.

«Юлія Тимошенко вважає єдиним можливим виходом із ситуації ліквідувати цей режим», – наголосив Сергій Власенко.

За його словами, Юлія Тимошенко буде звертатися і до керівників європейських країн, і до всіх опозиційних демократичних сил в Україні, щоб розпочати процес ліквідації режиму Януковича.

Захисник також додав, що Юлія Тимошенко проситиме країни, у яких влада відмиває кошти, провести відповідні розслідування.