США і ЄС вимагають пояснень від української влади через побиття Тимошенко

Європейська комісія чекає в терміновому порядку пояснень від української влади щодо того, що відбувається з екс-прем\’єром Юлією Тимошенко. Про це заявили \”Інтерфакс-Україна\” у вівторок в Єврокомісії.

Там обізнані про голодування Тимошенко, яке \”вона розпочала після того, як, за її твердженням, була піддана жорстокому поводженню під час її транспортування з в\’язниці до лікарні 20 квітня\”.

\”Ми в терміновому порядку чекаємо роз\’яснення від української влади про ситуацію з Тимошенко і наполягаємо на тому, щоб відповідна і незалежна людина і її адвокат отримали до неї негайний доступ на досить тривалий період\”, – сказано в коментарі.

Посольство США в Україні також має намір розібратися з побиттям Юлії Тимошенко.

Про це сьогодні у Дніпропетровську у ході лекції для студентів Дніпропетровського національного університету заявив Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт, повідомляє УНІАН.

«Ми серйозно ставимося до всієї інформації щодо цієї справи. Ми обов’язково намагатимемося розібратися в цій інформації. Ми сподіваємося, що вибіркове судочинство буде зупинено», – зазначив посол.

Відповідаючи на запитання студентів про можливість введення санкцій до українських високопосадовців через переслідування лідерів опозиції, посол США заявив, що керівництво його країни та країн Євросоюзу мали розмови з президентом України Віктором Януковичем про переслідування його політичних опонентів.