Тюремники хотіли «повісити» побиття на сусідку Юлії Тимошенко, – Кожем’якін

Сусідку Юлії Тимошенко намагалися змусити заявити, що вони побилися, в результаті чого екс-прем’єр отримала травми.
Про це біля Качанівської колонії повідомив журналістам захисник Юлії Тимошенко, голова фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін.

За його словами, мова йде про Юлію Абаллову, яка до 20 квітня знаходилася в одній камері з Юлією Тимошенко.

«Шість годин катували цю людину, щоб вона написала заяву, що це була бійка між Юлією Володимирівною і нею особисто, що це були «розбірки» між ними двома у кімнаті. За те, що вона відмовилась це зробити, без речей, без того, що у неї було із їжі, її перекинули в найгіршу загальну камеру, позбавили будь-яких привілеїв в колонії. Наша повага до цієї людини», – сказав Кожем’якін.

За словами захисника, сьогодні у Юлії Тимошенко дві нові сусідки – одній років 34-35, іншій – років 60. Іншої інформації у нього поки що немає.

Але, знаючи роботу силових структур, Андрій Кожем’якін допускає, що в камеру до лідера опозиції могли підселити людей в погонах.

Крім того, він підкреслив, що Юлія Тимошенко зафіксувала побої перед комісією з медиків колонії.

«Думаючи про майбутнє, вони все-таки занесли цю інформацію до її особової картки. І вчора прокурор казав, що дійсно було якесь фізичне втручання, побиття було, бо щось є в цій картці. Ця картка є, і, як мені відомо, її ще не знищили, але можуть знищити. Проте Юлія Володимирівна зробила це свідоцтво і перед однією зміною, і перед другою, яка заступила у понеділок, для того, аби вони зафіксували ці побої», – сказав Андрій Кожем’якін.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно планів депутатів фракції «БЮТ-Батьківщина» на 28 квітня, коли в Харкові розпочнеться розгляд справи проти лідера опозиції, Андрій Кожем’якін зазначив, що «фракція у повному складі буде присутня на суді».