У Європарламенті закликають Юлію Тимошенко не піддавати небезпеці своє життя

Голова комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмар Брок закликає Юлію Тимошенко не голодувати.
Про це він сказав в інтерв’ю «Deutsche Welle».

«Її катують, даючи і не даючи знеболювальне… Її з використанням сили доправили до лікарні, до якої в неї немає довіри. Застосовується жахливий фізичний та психологічний тиск від влади, яка з точки зору правової держави робить все неправильно. Тому я маю розуміння до кроку пані Тимошенко, але хотів би попросити її не голодувати», – сказав Ельмар Брок.

«Ми підтримуємо її всіма можливими способами, але вона не повинна піддавати небезпеці своє життя. Адже це – тільки на користь Януковичу», – додав він.

Брок також наголосив, що «опозиція повинна мати право бути на волі».

«Сфабриковані, безпідставні справи або ті, де вибіг термін давності, не повинні використовуватися для того, щоб запроторювати опозицію у в\’язницю», – сказав він.

Голова комітету Європарламенту із закордонних справ також вважає, що українська влада «використовує правосуддя, аби нейтралізувати своїх політичних суперників, аби не допустити їх до виборів, оскільки вона боїться власної політичної непопулярності».

«Певною мірою це також особиста помста. І одне, й інше – це неприйнятні причини в межах правової та демократичної держави», – підкреслив Ельмар Брок.