У Хмельницькому Королевська марудила студентів, знущалася над журналістами та пообіцяла зарплату в тисячу євро

Представники влади області доклали чимало зусиль та старань для яскравого прийому «королеви» у Хмельницькому.

Незчисленна кількість супроводжуючих та працівників правоохоронних органів, добровільно-примусово зігнана аудиторія (студенти та бюджетники), орендовані найдорожчі зали для виступив свідчили про те, що до Хмельницька приїхала висока провладна постать, а не представниця щойноствореної (так би мовити) опозиційної партії.

Візит лідерки партії-одноденки  «Україна – Вперед!» Наталі Королевської до  міста Хмельницького для хмельничан, які мали необережність вбити час на заходах в рамках цього вояжу, виявися суцільним розчаруванням і навіть викликав обурення. Постійні запізнення Королевської на всі події не менш як на півгодини відверто дратували. Не стала виключенням навіть прес-конференція для  ЗМІ, яка почалася пізніше запланованого на  сорок хвилин. Але потерпали журналісти не тільки від цього.   У Хмельницькому та області  практично немає російськомовних газет, отож журналістам друкованих ЗМІ було нелегко занотовувати  висловлювання та спілкуватися з політиком, яка вперто не бажала розмовляти державною мовою.

Не менш як  мові,   на заходах новоспеченої партії та її горе-активістів,  дісталося іншому символу Української  незалежності –  державному прапору.  Багатометрове жовто-блакитне знамено під час мітингу на центральній площі міста учасники мітингу підприємців, підтягнутого під візит Королівської, щедро розмалювали своїми підписами та висловлюваннями на адресу влади.  Що стосується останньої, то вона абсолютно спокійно  спостерігала за  цим дійством наруги над символом державності, незважаючи, що мітинг відбувався під  вікнами Хмельницької обласної державної  адміністрації.  Загалом на захід під відкритим небом  зібралося  трохи більше сотні  хмельничан. Але й цю кількість не вдалося втримати до завершення  мітингу.

Спілкування з хмельничанами  пані Королівська продовжила (звичайно, із традиційним запізненням на 40 хвилин!) у великій залі найбільшого кінотеатру  обласного центру.  Аби заповнити  приміщення бодай на половину, було  організовано: зігнано студентів місцевих навчальних закладів, які  продовжували на колінах дописувати якісь конспекти.  Ручки з логотипами,  фірмові блокноти партії з вдрукованими анкетами, прапорці та  буклети Королівської на вході до зали роздавалися у необмеженій кількості. А ще – багато «людей у цивільному» та два великі автобуси супроводу,  пасажири з яких, власне й становили дорослу частину  громадян у залі, за виключенням кількох стійких активістів підприємницького руху, котрі таки витримали марафон запізнень Королівської та  дочекалися її виступу.   З використанням великого мультимедійного комплексу  пані Королівська  намагалася довести  картинками мешканцям міста над Бугом  як  їм буде добре, якщо вони повірять саме їй.  Особливо вразила  обіцянка  мінімальної пенсії в  500 євро та  зарплати – в тисячу на тлі картинки відпочинку та  плану великої квартири  в цей час на моніторі.  Складалося враження  про перебування на  промо-акції чергового МММ, яке в обмін на віддані нині скромні збереження  обіцяло  як мінімум відпочинок  на Сейшелах та власні апартаменти  за пів-року.  Тільки у даному випадку  відверто йшлося про виборчі голоси.  Не сказавши жодного слова аргументованої  критики на адресу  правлячої партії та її очільника Януковича, всю свою лють  пані Королівська вилила на …опозицію, яка, на її думку,  «монополізувалася» гірше влади.  Зменшити  запал лідерки новоспеченої партії  примусило зауваження із залу, що 80  відсотків населення за соцопитуванням тільки в об’єднанні опозиційних партій бачить порятунок країни від  диктатури  регіоналів.  Апогеєм самозакоханого  ходіння пані Королівської по сцені з промовлянням власного бачення  «покращення життя» (знайома фраза, чи не так?) стало висловлювання: «Новую экономику могут строить только новые люди». Але на уточнююче запитання із залу хто вони, ці нові люди, окрім  себе нікого назвати не спромоглася, хоча в політиці, до речі, також є людиною далеко не новою. Після низки конфузів мікрофони для запитань  опанували  студенти із  написаними заздалегідь  запитаннями. Отож завершила свою зустріч з громадськістю пані Королівська на потрібній їй, чи то правлячій партії, ноті та під репліки  балагуристого конферансьє про завершення  терміну оренди залу.

Христя Будяк, Хмельницький