Світовий конґрес українців закликає Юлію Тимошенко припинити голодування

Світовий конґрес українців закликає Юлію Тимошенко припинити голодування та більше не піддавати своє життя небезпеці. Про це йдеться у зверненні СКУ до лідера опозиції.

«Світовий конґрес українців глибоко схвильований Вашим станом здоров’я через голодування, яке Ви розпочали на знак протесту проти нинішніх подій в Україні та застосування до Вас грубої фізичної сили і побиття співробітниками конвою 20 квітня», – зазначається у документі.

«Сьогодні вже йде 13-й день Вашого голодування. У зв’язку зі станом Вашого здоров’я СКУ настійливо закликає Вас припинити голодування та більше не піддавати своє життя небезпеці. Бажаємо Вам якнайшвидшого одужання та мужності і сили для подальшого служіння українському народу та Україні», – наголошується у зверненні.

Світовий конґрес українців також запевнив Юлію Тимошенко, що і в майбутньому буде «рішуче протистояти порушенням основ демократії в Україні та відстоювати людські права українців».

Світовий конгрес українців є міжнародним координаційним органом української спільноти у діаспорі, який представляє інтереси понад 20 мільйонів українців, маючи організації-члени у понад 30 країнах. Заснований у 1967 році, Світовий конгрес українців був зареєстрований в Канаді та визнаний у 2003 році Економічною і соціальною радою ООН як неурядова організація з особливим консультативним статусом.