У Кабміні розглянули запит Василя Деревляного щодо законності діяльності \”МММ\” в Україні

У відповідь на запит народного депутата України Василя Деревляного Прем’єр-мінстр зобов’язався вжити заходів для запобігання функціонування в країні псевдофінансових установ та схем.

Нагадаємо, що 23 березня у парламенті було озвучено запит народного депутата Василя Деревляного з вимагою від уряду провести комплексну перевірку законності діяльності «МММ – 2011» на території України.

У депутатському запиті «Щодо вжиття заходів, направлених на проведення відповідними державними органами комплексної перевірки законності діяльності «МММ-2011» на території України, задля запобігання обману громадян і незаконному заволодінню їхніми коштами», В.Деревляний зазначає, що до нього як народного депутата України звернулася жителька міста Стаханів Луганської області щодо небезпечної ситуації, яка склалася навколо діяльності сумнозвісної фінансової піраміди Сергія Мавроді «МММ-2011».

«У зверненні зазначено, що останнім часом зазначена структура проводить в Україні агресивну рекламу, обіцяючи казкові відсотки, заманює тисячі людей, які, доведені до зубожіння, готові вкладати свої мізерні, зароблені потом і кров’ю, заощадження у сумнівну нову фінансову схему новітнього «Великого комбінатора». Між тим, всі добре пам’ятають, чим закінчилася історія з попередньою версією «МММ» – мільйонами обдурених вкладників», – йдеться у запиті.

До вашої уваги пропонуємо відповідь Кабінету Міністрів України:

\"\"