Наїздами на екс-омбудсмена влада намагається замести сліди своїх злочинів, – заява «Батьківщини»

Проводячи обшуки в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та допитуючи співробітників офісу омбудсмена, влада намагається замести сліди своїх злочинів.
Про це заявили в партії «Батьківщина».

«Ми однозначно трактуємо події навколо омбудсмена як сліпу помсту влади за публікацію фотодоказів побиття Юлії Тимошенко в Качанівській колонії», – заявили в «Батьківщині».

«Обшуки та допити в офісі головного правозахисника країни – це безпрецедентний випадок, який свідчить про відчай влади», – йдеться в заяві.

«Звертаємо увагу, що незаконний тиск на команду Ніни Карпачової навмисно відбувається у вихідний день, щоб події не набули широкого розголосу», – підкреслили в партії.

«Батьківщина» закликала правозахисні організації та міжнародну спільноту втрутитися в ситуацію та захистити колишнього Уповноваженого ВР з прав людини Ніну Карпачову від політично вмотивованого переслідування. Там також підкреслили, що «події сьогоднішнього дня якнайповніше демонструють, що незаконно обраний новий омбудсмен Валерія Лутковська є сліпим виконавцем наказів Банкової і не має жодного відношення до захисту прав».

«Дії режиму Януковича все більше нагадують поведінку скаженого пса – агресивні, хаотичні, беззмістовні. Влада втратила контроль і готова на будь-які аморальні та безпринципні вчинки. Це пряма загроза кожному громадянинові України», – йдеться в заяві.