Луганчани підтримали Юлію Тимошенко мітингом та автопробігом

5 травня в центрі Луганська біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся мітинг на підтримку лідера української опозиції Юлії Тимошенко. У мирній акції взяли участь опозиційні сили Луганщини, які увійшли до Комітету опору диктатурі (КОД).

За словами організаторів, загалом у мітингу були «задіяні» понад 500 осіб з різних районів Луганщини.

«Сьогодні в центрі Луганська зібралися представники всіх районів і міст Луганської області для того, щоб підтримати лідера української опозиції Юлію Тимошенко. Людину, яку незаконно засудили, над якою сьогодні влаштовують тортури. Саме лідер опозиції об’єднала Схід і Захід України в єдиному прагненні боротися проти режиму Януковича. На нинішній день більшість країн Європи, Росія і США висловлюють підтримку нашому лідеру. Весь світ засуджує жорстоке поводження української влади зі своїми опонентами», – заявила під час мітингу голова Луганської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Ірина Веригіна.

Вона також зазначила, що на даний момент Юлія Тимошенко голодує вже 16 днів. «Юлія Володимирівна показала всьому світові, що навіть перебуваючи у в’язниці, можна продовжувати боротися за справедливість. Багато хто з учасників сьогоднішнього мітингу вже підтримували лідера «Батьківщини» в київському наметовому містечку, в Харкові під стінами колонії і суду, де вже запущений на повну потужність конвеєр з фабрикації нових кримінальних справ. Сьогодні вся Україна висловлює свій протест проти упередженості режиму Януковича стосовно своїх політичних опонентів», – каже голова Луганської «Батьківщини».

Також увазі учасників акції був представлений «золотий унітаз», як жадана мрія сучасної української влади.

На завершення мітингу на підтримку Юлії Тимошенко колона з 15 автомобілів представників КОДу з міст і районів області проїхала вулицями Луганська від його східних до західних кварталів на знак «символічного єднання народу України в боротьбі з олігархічним режимом».

Детальніше на: www.byut-lugansk.org.ua