Микола Томенко: Владі варто вшановувати ветеранів щоденно, а не влаштовувати шоу політиків в День Перемоги

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко заявив, що ветеранів війни треба вшановувати щоденно, а не влаштовувати шоу політиків раз у рік на День Перемоги.

Микола Томенко зазначив, що кожен рік намагається переконати політичних діячів не використовувати ці дні для власного піару хоча б з тих міркувань, що «період Великої Вітчизняної війни – один з найбільш трагічних періодів історії життя нашої країни».

Томенко наголосив, що, напевно найбільш переконливо про цей час сказав Олександр Довженко, який написав у своєму «Щоденнику»: «Україна поруйнована, як ні одна країна в світі. Поруйновані й пограбовані всі міста. У нас нема ні шкіл, ні інститутів, ні музеїв, ні бібліотек. Загинули наші історичні архіви, загинуло малярство, скульптура, архітектура. Поруйновані всі мости, шляхи, розорила війна народне господарство, понищила людей, побила, повішала, розігнала в неволю. У нас нема майже вчених, обмаль митців…». «Одне мені треба. Щоб не одібрала в мене доля сліз і плачу по п\’ятнадцяти мільйонах смертей мого нещас­ного вимученого народу… П\’ятнадцять мільйонів тру­пів і вигнанців! Я не знаю нічого страшнішого на світі. Що «Повість полум\’яних літ»? Хіба таку писати повість про смертельну рану народу? Трагедію треба писати, новий Апокаліпсис, новий Дантів «Ад». І не чорнилом у Москві, а кров\’ю й сльозами, мандруючи по Україні, в убогих хатах, під вікнами сиріт, у пустках і на пожари­щах великої Матері-Вдовиці»

«Водночас, на жаль, з кожним роком все більше і більше забувають ветеранів, їхні проблеми і турботи, все менше згадують реальну непросту історію Великої Вітчизняної війни, а все більше використовують цю дату для власної партійної та політичної агітації», – сказав Микола Томенко.

Він зазначив, що «хто тільки з нинішніх високопосадовців та лідерів партій, які працюють на владу, не вчить як треба захищати батьківщину і воювати».

Водночас, Микола Томенко додав, що це не лише не правильно, а й аморально.

«Особливо, коли йдеться про нинішню владу «білобілетників». Адже на найвищі посади в Україні сьогодні обіймають люди, які жодного дня не служили в збройних силах, хоч і мають високі військові звання», – додав він.