Карпачова виїхала з України через тиск влади, – Сергій Соболєв

Колишній омбудсмен Ніна Карпачова виїхала за кордон через тиск влади.
Про це повідомив перший заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв сьогодні на брифінгу за підсумками зустрічі з представниками Моніторингового Комітету ПАРЄ.

\"\"
На фото: Ніна Карпачова під час відвідування Юлії Тимошенко у стінах Харківської колонії.
За його словами, представники опозиції проінформували членів делегації ПАРЄ про ситуацію, що відбувається навколо офісу омбудсмена в Україні.
Соболєв наголосив, що на Карпачову чиниться шалений тиск у зв\’язку з її заявою про побиття Тимошенко, «і тому вона не має змоги наразі працювати в Україні».

«Генпрокуратура замість того, щоб розслідувати справу побиття Тимошенко, перевела цю справу в розправу над Карпачовою», – заявив Сергій Соболєв.
«За моєю інформацією, Карпачова зараз не має можливості проводити свою активну діяльність, і вона фактично не має можливості сьогодні навіть бути присутньою в Україні через прямий тиск Генеральної прокуратури України», – підкреслив  він.

«Це буде окремою темою розслідування. Ми написали відповідний лист в офіс Верховного комісара з прав людини ПАРЄ, і я переконаний, що це буде новий факт для розслідування стосовно вищих посадових осіб держави, які прямо дають вказівки Генеральній прокуратурі України тиснути на омбудсмена», – додав Сергій Соболєв.