Світовий конгрес українців закликав Раду Європи вимагати звільнення Юлії Тимошенко та членів її уряду

Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій під час зустрічі з Генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом закликав Раду Європи вимагати від владних структур України звільнення провідних лідерів опозиції – Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, – а також надання можливості для їхньої участі у парламентських виборах.
Про це повідомляє прес-служба СКУ.

Євген Чолій відзначив важливість жовтневих парламентських виборів в Україні  та наголосив на необхідності направлення численної місії довгострокових та короткострокових міжнародних спостерігачів для забезпечення більш чесного і прозорого виборчого процесу.

Окрім того, під час зустрічі йшлося про те, що основною умовою для підписання та ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною є повернення владних структур України до основних європейських цінностей та до поваги прав людини.