Виборчим штабом об’єднаної опозиції у Тернопільській області керуватиме Василь Деревляний

Сьогодні, 18 травня відбулася прес-конференція народного депутата України, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного.

\"\"

Найбільш обговорюваними під час прес-конференції стали питання місцевого характеру.

Передусім Василь Деревляний обурився бездіяльністю місцевої влади щодо екологічної катастрофи, яка нещодавно трапилася на річці Серет. Реагуючи на звернення місцевих жителів, народний депутат вже направив депутатські звернення з вимогами негайного вжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічної проблеми.

За словами В.Деревляного, в час, коли над Тернопіллям назріває реальна екологічна небезпека, Хоптян переводить рахунки державних установ (в тому числі шкіл, лікарень…) у банк «Надра».

«Очевидно, що голова Тернопільської ОДА відпрацьовує Фірташу, його подачки, шляхом серйозного фінансування банку «Надра», який належить останньому», – прокоментував політик.

Він зазначив, що зможе втрутитися в даний процес лише в випадку, якщо отримає відповідне звернення від громадян.

Говорячи про звернення, Василь Деревляний продемонстрував один з останніх депутатських запитів щодо недофінансування дитячих садочків та інших бюджетних (освітніх, медичних) закладів Тернопільської області, Даний запит було озвучено під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України та адресовано Прем\’єр-міністру України.

\"\"

Наступне питання прес-конференції стосувалося підготовки до парламентських виборів.

За словами Василя Деревляного, 12 травня тернопільська делегація від партії ВО «Батьківщина» у складі п’яти чоловік побувала на Форумі об’єднаної опозиції в Києві. Форум одностайно підтримав Програму об’єднаної опозиції, основні цілі якої:

– справедлива держава,

– чесна влада,

– гідне життя.

Розповідаючи про Програму політик звернувся до журналістів та громадськості з проханням долучитися до обговорення даного документу та до спільної боротьби.

Інший документ, прийнятий на зібранні – Резолюція, передбачає проведення подібних форумів на місцевих рівнях. Василь Деревляний запевнив, що в Тернопільській області він відбудеться вкінці поточного місяця.

Голова Тернопільської обласної організації фактично заявив, що об’єднана опозиція розпочала підготовку до виборчої компанії. Так, за його словами головою Центрального виборчого штабу призначено Олександра Турчинова. Виборчим штабом у Тернопільській області керуватиме Василь Деревляний.

«Спільним рішенням було визначено, що я очолюватиму виборчий штаб від об’єднаної опозиції на Тернопільщині. Першим заступником штабу призначено голову обласної організації «Фронт змін» Романа Заставного», – підкреслив голова ТОО ВО «Батьківщина».

На уточнююче запитання журналістів щодо складу об’єднаної опозиції, Василь Деревляний назвав наступні політичні сили: «Батьківщина», «Фронт змін», НРУ, «Народна самооборона», «За Україну» та «Свобода». Партія ВО «Свобода» співпрацюватиме лише в рамках раніше підписаної Угоди. Тобто, формуватиме список кандидатів на мажоритарних округах з об’єднаної опозицією.

«На прикладі знущань та цілеспрямованого нищення нашого лідера, яка також є лідером об’єднаної опозиції Юлії Тимошенко, ми бачимо, що цей режим не так просто здолати. Всі ми розуміємо, що поодинці не по силах з ними боротися, тому вже погоджені основні аспекти та скоорденовано спільні дії. Я переконаний, що жодних непорозумінь та противоріч в рамках нашого об\’єднання не буде», – зазначив політик.

\"\"

Також, Василь Деревляний наголосив, що кожен з п’яти мажоритарних округів області буде представлений лише одним кандидатом від опозиції. Всі вони будуть виключно жителями Тернопільської області. Інших кандидатів, що йтимуть під брендом опозиції, Василь Деревляний відніс до провладних.

«Йтиме чимало кандидатів, які до опозиційності не мають жодного відношення. Вони будуть використані владою для перетягування голосів від істинних опозиціонерів», – підкреслив народний депутат.

До таких «перевертнів» Василь Тимофійович відніс представників від партії Королевської та кандидатів від партії «Удар», які досі відверто працюють на партію влади.

На сам кінець голова ТОО ВО «Батьківщина», відповідаючи на запитання журналіста, зазначив, що надалі тримає під контролем питання щодо скандального ДТП за участі автомобіля голови Тернопільської ОДА.

За словами В. Деревляного, хоча рішенням Вінницької прокуратури Хоптяна визнано невинним у даній кримінальній справі, але його причетність залишається під питанням.

«Було озвучено мій запит у Верховній Раді щодо перешкоджанню слідству шляхом публічного обману та надання неправдивих свідчень Хоптяна стосовно його причетності до згаданого ДТП. Я хочу наголосити, що після нашої перемоги, винуватці цієї аварії, в якій було травмовано та вбито людину, будуть притягнені до відповідальності», – резюмував Василь Деревляний.