Перший «бунт на кораблі» провладної Партії регіонів на Гусятинщині

Попри нервові вимоги та удари по столі, лише один регіонал проголосував проти питання сесії щодо захисту від приватизації (Московським патріархатом) Почаївської лаври.

На останню сесію Гусятинської районної ради фракція «Батьківщина» запропонувала три питання: щодо захисту українських святинь, заборони політизації місцевих навчальних закладів (шляхом вивішування портретів політиків сучасності) та щодо святкування Дня героїв 23 травня. На жаль, тільки перше з них потрапило на розгляд сесії.

Стараннями голови райради, скандальновідомої очільниці ПР на Гусятинщині пані Хоптян решту питань, які б захищали інтереси місцевих жителів, інтереси краю та України, зазвичай не доходять до ознайомлення та розгляду депутатами.

Нічим особливим остання сесія від усіх попередніх не відрізнялася, принаймні до моменту голосування за питання про захист Почаївської лаври. Несподівано для всіх, після фрази голови: пропоную не підтримувати дане питання, зал практично одностайно підняв руки «за». Голосували проти лише сама пані Хоптян та один депутат від провладної партії. Така ситуація вразила та очевидно обурила головну регіоналку району. Не приховуючи емоцій, жінка грюкала кулаком по столі та вимагала голосувати проти. В результаті, вочевидь, через емоційну збудженість, промовила: рішення прийнято. Хоча в той же час, за даними лічильної комісії (представники Партії регіонів) – 42 голосів «за» виявилося недостатньо для прийняття рішення.

Наразі спір між опозиційними фракціями та головою Гусятинської районної ради щодо прийняття питання захисту від приватизації (Московським патріархатом) Почаївської лаври продовжується.

Непослух фракції ПР, на вимогу пані Хоптян, таки виправила лічильна комісія, але перший \”бунт на кораблі\” провладної партії на Гусятинщині таки відбувся.