Знову про мову: у Тернополі партійці «Батьківщини» пікетували ОДА

5 червня під стінами обласної державної адміністрації зібралося майже дві сотні представників опозиційних сил Тернопільщини. Серед них – члени Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

Вони протестували проти можливості прийняття в Україні законопроекту Колесніченка-Ківалова про так звані регіональні мови, а насправді – про другу державну мову – російську.

Від «Батьківщини» перед мітингувальниками виступив голова Зборівської районної партійної організації, член Бюро Тернопільської обласної парторганізації Михайло Пінь.

\"\"

У своєму виступі Михайло Миколайович зазначив зокрема наступне: «Відколи існує Україна, всякі зайди, усіляка нечисть нищила наш народ, нашу мову, культуру. Вони розстрілювали, садили на палі, катували в гулагах, кидали під кулемети всі тих, хто «посмів» заявити про свої етнічні права. Але народ пережив усі ці навали, переживе й новітню – ординську навалу регіоналів ХХІ століття. Вони кидають в тюрми наших лідерів, убивають на дорогах наших дітей, нищать святая святих – нашу мову, нашу віру. Ця влада переступила межу, яку боялися переступити навіть комуністи. Точка неповернення пройдена. Тож тепер – відповідь за нами».

\"\"