На стадіоні у Харкові німецькі депутати розгорнули плакат із закликами звільнити політв’язнів

Німецькі європарламентарі Ребека Хармс та Вернер Шульц, а також 50 інших активістів, які були присутні на вчорашньому матчі «Німеччина-Голландія» у Харкові, принесли з собою плакати з написами «Release all political prisoners» (Звільніть усіх політичних в’язнів) та «Fairplay in football and politics» (Чесна гра у футболі та політиці).

«Ми розглядаємо нашу плакатну кампанію як заклик до всіх демократів підтримати нас», – заявила Хармс.

За словами Шульца, зустріч з Тимошенко мала на меті привернути увагу європейської громадськості до проблеми.
\"\"
«Ми не хочемо відводити погляд. Ми хочемо підтримати людей, які допомогли країні привести чемпіонат Європи в Україну, а зараз сидять у в’язниці, тоді як інші гріються у променях чемпіонату», – сказав Шульц.

«Президент Віктор Янукович запропонував брудні оборудки, за яких він би звільнив Тимошенко, якщо Україна отримає перспективу вступу в ЄС. Тимошенко таким чином зробили б заручником», – додав Шульц.