Із світлом знань – у кожне село

ВО «Батьківщина» подарувала районним бібліотекам нові книги

Новими книгами поповнилися фонди центральних бібліотечних систем у трьох районах Тернопільської області. Тепер читачі бібліотек Козови, Бережан та Підгайців матимуть змогу детальніше ознайомитися із невідомими фактами про історію, культуру та літературу рідного краю. 12 книг, виданих за сприяння голови Тернопільської організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, подарував бібліотекам його перший заступник Володимир Бойко.

\"\"

Серед них –тритомник про Героя України Степану Бандеру, двотомник про патріарха Йосипа Сліпого, «Трагедія Волині. Причини й перебіг польсько-українського конфлікту в роки Другої світової війни», «Тарас Бульба-Боровець. Документи. Статті. Листи», «Соборна пам\’ять України. Календар Альманах», «Як нас морили голодом» – про три голодомори в Україні. Всі – авторства Володимира Сергійчука, історика, професора Київського національного університету імені Т. Шевченка, з яким ВО «Батьківщина» давно співпрацює.

\"\"

Окрім того, Володимир Бойко подарував бібліотекам книгу «Волинянин» Я. Федорчука, альбом про відому діячку нашого краю Соломію Крушельницьку та диск із записами живих голосів класиків української літератури, виданий заступником голови Верховної ради Миколою Томенком.

«Сьогодні в Україні, і на Тернопіллі зокрема, відбувається комп’ютеризація бібліотек. Тому диск із записами віршів у прочитанні живих голосів Василя Симоненка, Павла Тичини, Миколи Вороного, Василя Стуса та інших класиків української літератури буде цікавим школярам і взагалі усім відвідувачам бібліотеки. Бо, ймовірно, жоден вчитель не передасть та не виразить всі емоції так, як це може зробити сам автор», – наголосив Володимир Бойко.

\"\"

Разом із першим заступником ВО «Батьківщина» Володимиром Богдановичем бібліотеці у Козові книги презентував Петро Репела, голова Козівської районної ради та Козівської РО ВО «Батьківщина». Директор Козівської ЦБС Любов Сказко щиро подякувала їм за такі чудові подарунки : «Всі бачать, яка зараз ситуація в країні. Цій владі не потрібна Україна. Але, переконана, українці іншої думки. Бо нам потрібна і наша культура, і історія, і мова, потрібні наші традиції, наша українська книга. Бо інакше на чому виховувати маленького українця-читача. Тому ми дуже вдячні за те, що ви підтримуєте українську книгу».

\"\"

Василь Калинюк, голова Бережанської РО ВО «Батьківщина» та депутат районної ради разом із Володимиром Бойком відвідали Бережанську бібліотеку, якій також подарували нову літературу, яка видається за сприяння голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного.

«Я вам дуже щиро дякую. Також щира вам подяка від наших користувачів. Бо у нас є такі читачі, які дуже цікавляться історією, культурою, літературою рідного краю. То вони дуже зрадіють цим цікавим книгам», – поділилась враженнями Алла Заруцька, директор Бережанської ЦБС.

\"\"

У Підгайцях нові книги бібліотеці із приємністю разом із Володимиром Бойком дарувала Ірина Баран, голова Підгаєцької районної ради та Підгаєцької РО ВО «Батьківщина»

«Поряд з тим, що ми сьогодні розуміємо, що потрібно покращувати матеріальне становище бібліотек, тому що і приміщення, і меблі не такі, як би того хотілося, але ми робимо те, що закликаємо робити всіх. Тому що дуже багато людей просто купують книжки і везуть їх в бібліотеки, але важливіше ту книжку надрукувати, створити, скласти, а тоді її вже можна доносити до читача. Саме таким чином можна підтримати українську книгу», – переконаний Володимир Бойко.

\"\"

Любов Машталір, директор Підгаєцької ЦБС, підкреслила, що така допомога є дуже своєчасною, адже держава зовсім не поповнює бібліотечні фонди: «Зараз бібліотека отримує дуже мало книг, а купляти ми не маємо матеріальної змоги. Тому те, що нам дають, те і маємо. Тож увесь колектив бібліотеки вам дуже вдячний за ці подаровані книги. Така література завжди є актуальною і, думаю, буде надзвичайно цікавою для читачів».

У свою чергу Володимир Бойко наголосив на тому, що ВО «Батьківщина» на досягнутому не зупинятиметься. У майбутньому заплановано досліджувати рідний край та відображати це у книгах. І таким чином підтримувати українську книгу та передавати історію рідного краю для наступних поколінь.