В результаті депутатського звернення Василя Деревляного, Тернопільська ОДА взялася до вирішення проблеми з забруднення р.Серет

У відповіді на депутатське звернення Василя Деревляного, у Тернопільській обласній адміністрації відписались, що ситуацію взяли під контроль.

Нагадаємо, що в ніч з 10 на 11 травня 2012 р., на очисні споруди КП \”Тернопільводоканал\” відбулось періодичне скидання агресивних стоків невідомого походження з каналізаційної мережі м. Тернополя. В результаті цього відбулось забруднення річки Серет агресивними стоками з надмірною концентрацією шкідливих речовин. Значної шкоди було завдано активному мулу, який відповідає за очищення стоків.

Під час прес-конференції, 18 травня Василь Деревляний обурився бездіяльністю місцевої влади щодо екологічної катастрофи, яка нещодавно трапилася на річці Серет.

«В час, коли над Тернопіллям назріває реальна екологічна небезпека, Хоптян переводить рахунки державних установ (в тому числі шкіл, лікарень…) у банк «Надра», – прокоментував ситуацію народний депутат.

«Для ліквідації екологічної катастрофи та убезпечення населення від шкідливого впливу забруднюючих речовин та різноманітних інфекційних хвороб необхідно терміново вжити комплекс заходів, спрямованих на відновлення якості води у річці Серет та недопущення подібних ситуацій у майбутньому», – йшлося у депутатському зверненні направленому народним депутатом України Василем Деревляним голові Тернопільської ОДА, начальнику Державної екологічної інспекції в Тернопільській області та прокурору Тернопільської області (з вимогою встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності згідно законодавства).

У своїй відповіді Перший заступник губернатора зазначив, що ОДА взяла ситуацію під контроль. В ОДА запевнили, що відбувається постійний моніторинг аналізів проб води у річці Серет та пообіцяли удосконалити технологію очистки для недопущення потрапляння нечистот у природні водойми. Органами прокуратури проведено перевірки промислових об’єктів розташованих поряд з р. Серет (про їх результати у відповіді не йдеться).

\"\"