Опозиція ухвалила рішення не приходити до зали парламенту

Про це на брифінгу заявили представники Об\’єднаної опозиції віце-спікер Микола Томенко та Арсеній Яценюк, коментуючи ухвалення у другому читанні законопроекту про мови.

\”Ми будемо переконувати людей дочекатися парламентської виборчої кампанії, проголосувати за об’єднану опозицію. І серед перших рішень наступного парламенту буде скасування даного законопроекту\”, – заявив Томенко.

\”Ми не можемо бігати за ними і шукати, де буде сидіти Мартинюк, і де буде включатися система \”Рада\”. Це перейшло всі межі здорового глузду\”, – зазначив він.

Також Томенко повідомив, що звернеться до суду та правоохоронних органів з приводу порушень під час голосування. Зокрема, щодо голосування чужими картками, у тому числі, карткою самого Томенка.

У свою чергу Яценюк, заявив: \”Все, що можна було порушити при прийнятті цього закону, було порушено. Це взірцеве голосування бандитів, а не народних депутатів\”.

\”Даного закону не було в порядку денному. Процедури голосування за включення у порядок денний не відбулося. До даного закону було внесено більше 2 тисяч поправок. Відповідний комітет, який очолює пан Яворівський, не підготував порівняльну таблицю, так як ще мав час на підготовку та збір поправок\”, – заявив він.

\”Ми прийняли рішення залишити парламентську залу. Це рішення однозначно діє на момент даної сесії\”, – сказав Яценюк, додавши, що опозиція звертатиметься до судів з приводу цього голосування.

\”Їм треба було у Межигір\’ї провести процедуру голосування, бо вона має аналогічну легітимність…Після сьогоднішнього голосування не має більше Верховної Ради, а є місце для \”сходняка\”, – додав Яценюк.

Українська правда