Опозиціонери в Тернополі розпочали мітинг під стінами ОДА

Висловлюючи свій категоричний протест прийняттю мовного законопроекту, представники Об’єднаної опозиції «За Батьківщину» сьогодні, 4 липня виставили намети біля Тернопільської ОДА.

3 липня 2012 без обговорення поправок, всупереч Конституції України, усім парламентським процедурам, з голосу провладна більшість у Верховній Раді проголосувала за законопроект «Про засади державної мовної політики» в другому читанні.

Одразу ж після голосування за даний законопроект народні депутати та активісти від Об’єднаної опозиції розпочали мітинг в столиці біля Українського дому. Щойно мітингувальники взялися розкладати намети, – на людей налетіли спецпідрозділи Беркут. Застосовуючи спецзасоби, вони протягом вечора, 3 липня вчинили декілька спроб розігнати мітинг, але опозиціонерам вдалося встояти.

Сьогодні зранку атаки бойовиків проти мирних мітингуючих у Києві продовжилися. Також, зранку 4 липня до акцій протесту розпочали підготовку представники від Об’єднаної опозиції «За Батьківщину» в усіх областях України.

Наразі, під стінами Тернопільської ОДА розгорнулися два намети «Батьківщини», де цілодобово чергуватимуть опозиціонери. Детальніше про протестні акції у Тернополі та області ми повідомлятимемо згодом.

Прес-служба Тернопільської обласної організації

ВО \”Батьківщина\”