Михайло Апостол закликає усіх жителів Тернопілля, зокрема, і його рідної Теребовлянщини, стати на захист найсвятішого для кожного українця – рідної мови

Третього липня цього року, парламентська більшість Верховної Ради, порушуючи усі норми Конституції, зухвало, цинічно й підступно, не зважаючи на думку українців, прийняла Закон про засади мовної політики в Україні, а по суті відкрила шлях до знищення нашої рідної української мови на теренах України.

Вільних і гордих українців намагаються перетворити у безмовних рабів і це робиться антиукраїнськими силами.

Штучно, через адміністративний примус, режим намагається звузити сферу використання української мови, брутально перекреслити елементарні культурні і людські права українців, перетворити наш народ на “гостей” у власному домі.

Тільки ми самі можемо себе захистити.

Для цього закликаю усіх прийти до наметів у місті і селах району та поставити свій підпис у зверненні до Президента України з вимогою накласти вето на прийнятий Закон, і тим самим не допустити розколу України, запобігти соціальному збуренню.

Якщо ти справжній українець, коли тебе болить серце і пече душа за Україну – прийди і захисти її своїм патріотичним вчинком.

Поставити свій підпис під зверненням до президента України з вимогою накласти вето на закон «Про засади мовної політики в Україні» можна в наметах Блоку Юлії Тимошенко та партії «Батьківщина».

Михайло АПОСТОЛ

громадсько-політичний діяч Тернопілля