У Тернополі опозиціонерів навчали як боротися проти брудних технологій під час вибрів

Сьогодні, 8 липня у Тернополі відбулася нарада-семінар з підготовки регіональних штабів Об’єднаної опозиції «За Батьківщину»Тернопільської та Чернівецької областей до парламентської виборчої компанії.

\"\"

Участь в семінарі взяли понад 150 представників Об’єднаної опозиції районних, міських та обласних виборчих штабів Тернопільської та Чернівецької областей, представники Центрального виборчого штабу, а також народні депутати Руслан Князевич та Василь Деревляний (керівник Тернопільського виборчого штабу Об’єднаної опозиції).

\"\"

За словами головного гостя семінару Руслана Князевича, об’єднання опозиція – великий успіх для України, але без стратегії неможливо розпочинати та перемагати на цих виборах.

«Я переконаний, що мудрий український народ добре бачить та розуміє ситуацію і зробить правильний вибір на користь майбутнього України. Але не варто недооцінювати хитрості та підлості провладного режиму Януковича. Ми усвідомлюємо, що порівняно з попередніми виборчими компаніями (від 2004 року), ці вибори будуть найважчими для нас. Бандитська влада закріпила свої позиції і не зупиниться ні перед чим. Без сумніву, вони традиційно застосовуватимуть вже перевірені ними брудні передвиборчі технології: підкуп виборців та членів ДВК, застосування адмінресурсу, тиск та шантаж по відношенню до наших представників на дільничних, територіальних та Центральній виборчих комісіях, провокації та фальшування результатів виборів. Разом з тим, ця влада за два роки так себе дискредитувала, що реальної підтримки навіть у регіонах Східної України вони вже не мають», – наголосив народний депутат.

\"\"

Як заслужений юрист України, член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, він зазначив, що наймасштабніша та важливіша робота в штабах Об\’єднаної опозиції випаде саме на плечі юристів.

«Насправді, чинний виборчий закон не досконалий. Але він значно ліберальніший та демократичніший за той, який з самого початку пропонувала влада, але парламентській опозиції таки вдалося відкоригувати його на краще. Отож, на даний час основне завдання юристів виборчих штабів опозиції детально вивчити новий виборчий закон, щоб убезпечити ці вибори від брудних технологій, до який вже на сьогодні готові представники – кандидати від чинної влади», – резюмував Роман Князевич.