Прагнення захистити українську мову – об’єднало політиків та громадськість в Тернополі

Сьогодні, 8 липня у Тернополі біля пам’ятника Івану Франку зібралось народне віче, щоб висловити свій протест закону “Про засади державної мовної політики”, прийнятому у другому читанні антиукраїнською парламентською більшістю.

Участь у віче взяли представники політичних партій, громадських організацій, тернополяни та гості міста. Варто зазначити, що найчисленнішою була саме делегація Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина».

\"\"

Під час свого виступу перший заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Володимир Бойко наголосив, що за мову дійсно варто боротися, гуртуватися за ідею порятунку нації та всього українського, що нищить провладний режим, а не просто піаритися на цьому питанні в рамках передвиборчої компанії.

\"\"

«Мені дійсно приємно, що сьогодні ми стоїмо тут разом: представники політичних партій та громадськість. Але враховуючи архіважливість збереження єдиної державної мови на теренах України, сьогодні на цьому питання почали набирати бали окремі політики, основне завдання який перемогти на виборах, а не захистити рідну мову. Зокрема цікаво, чому після дворічного спілкування виключно з бджолами, один політик об’явився саме перед виборами, пояснюючи своє повернення в політику – переживанням за долю мови та України? Вкотре наголошую, для того, щоб люди не говорили: всі вони (влада та опозиція) одинакові, давайте дійсно боротися за державу, а не вдавати цю боротьбу та (чи) прагнути лише місця у майбутньому парламенті!», – наголосив Володимир Бойко.